發新話題

大陸轟6突防列根號航母

引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 11:14 發表

乜國內從來唔用兵棋推演?
乜轟6係用鏍旋槳發動机嫁咩?
乜轟6只掛得一支導彈嚇航母?
原來你係唔識的.....
拜拜!懶得同你講,免得浪費我生命
你自已繼續吹
原來你唔只唔識我國軍事, 仲要唔識睇人地打過咩字??
國內既兵棋推演......哈哈
感謝閣下一直為左呢D事浪費生命, 真正吹都無野吹得到既慘況, 相信大家在閣下身上都"獲益良多"

橫唔橫行就唔知,大陸經濟唔得就係人都知。
你肯定大陸可以在不舉債,地方債不爆煲之下應付到一場大型戰爭?
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 10:03 發表

火控雷達照射確是代表挑釁,但挑釁那又甚樣?
也不是第一次,也不是最後一次!
美國今時今日的軍力,國力,財力跟本打不過中國
美國自已也承認,連兵棋推演十八次次次也輸給中國
你以為還是三十年前的美國?可 ...

附件

28-6-2023 15:25

究竟世界上還有神嗎?

回覆 30# 的帖子

又未至於撩交打既, 不過想砌個爐圍下開心下, 點知被現實踢散左個爐je
小弟初初出黎做野個老細就教左個阿媽係女人思維, 就係"大話怕計數"
轟6K突圍呢單咁"大"既"話"題, 咪照國家咁講拎出黎"計"下"數", 睇下有幾多成真lor

我其實完全唔明白,佢係一個「傳言」,如果係真事,應該大張旗鼓大肆宣傳。何以這麼多語焉不詳的盲點?
而且挑的時機也不太對。
剛剛就在布林肯訪京之制,就搞這些小動作(如果真)。
因為從訪京之行中,習近平似乎有意想兩國關係回暖,而不是開戰。
如果大陸海軍挑這種時候搞小動作,那就不用有訪京之行。直接宣戰就可以了。
引用:
原帖由 stevechau 於 28-6-2023 15:28 發表
又未至於撩交打既, 不過想砌個爐圍下開心下, 點知被現實踢散左個爐je
小弟初初出黎做野個老細就教左個阿媽係女人思維, 就係"大話怕計數"
轟6K突圍呢單咁"大"既"話"題, 咪照國家咁講拎出黎"計"下"數", 睇下有幾多成 ...
究竟世界上還有神嗎?

紅地毯就仲好笑,布林肯原來坐正咗美國總統個位。
閣下連中共國接待外賓的規格都完全一知半解,仲話自己有幾熟悉國情,原來都係笑話一樁。
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 10:03 發表

火控雷達照射確是代表挑釁,但挑釁那又甚樣?
也不是第一次,也不是最後一次!
美國今時今日的軍力,國力,財力跟本打不過中國
美國自已也承認,連兵棋推演十八次次次也輸給中國
你以為還是三十年前的美國?可 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 16:02 發表
紅地毯就仲好笑,布林肯原來坐正咗美國總統個位。
閣下連中共國接待外賓的規格都完全一知半解,仲話自己有幾熟悉國情,原來都係笑話一樁。
你竟無知到這田地,我非常震驚!你是正常人嗎???
看看美國知名媒體是如何報道的吧.......

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... amp/article/l2enz2X

也難怪,你咁愛美國,美國卻不爭氣,給中國如此羞辱,你唯有衰事當喜事辦,不停自我安慰的說,好有面子,好有面子,好有面子.....我非常明白你的心情的,節哀順變師兄

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 15:25 發表
橫唔橫行就唔知,大陸經濟唔得就係人都知。
你肯定大陸可以在不舉債,地方債不爆煲之下應付到一場大型戰爭?  
哦....咁美國經濟好就當然係人都知喇!欠成31兆國債,淨係利息一年都要比9000幾億美金,好成咁中國邊比得上呀陰公!
總之一句美國醒!美國到!美國冇得頂!!!
岩聽嗎師兄?

你肯定你看完整篇報道了嗎,正常人?
不學無術的標題黨整天都在自取其辱,的確令我非常震驚。
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 16:29 發表

你竟無知到這田地,我非常震驚!你是正常人嗎???
看看美國知名媒體是如何報道的吧.......

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... amp/article/l2enz2X

附件

28-6-2023 16:52

究竟世界上還有神嗎?

咪就係,點知道大陸的財金官員仲要買咁多!
真係蠢過豬。
仲唔公開聲討國家財政部「資敵」?
等美國債務違約吖嘛。

https://www.hk01.com/%E8%B2%A1%E ... 1%E5%85%A5%E5%B8%82
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 16:47 發表

哦....咁美國經濟好就當然係人都知喇!欠成31兆國債,淨係利息一年都要比9000幾億美金,好成咁中國邊比得上呀陰公!
岩聽嗎師兄?

附件

28-6-2023 17:00

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 16:52 發表
你肯定你看完整篇報道了嗎,正常人?
不學無術的標題黨整天都在自取其辱,的確令我非常震驚。
咁大個官得五個人接机叫正常???
服咗你咯!!!
你繼續自hi
我認唔夠你講
我只能偷偷的恥笑美國
我輸了......

奇怪喎!
標題黨先生,驅逐佢出境嘛!
如果大陸敢的話。
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 17:00 發表

咁大個官得五個人接机叫正常???
服咗你咯!!!
你繼續自hi
我認唔夠你講
我只能偷偷的恥笑美國
我輸了......
究竟世界上還有神嗎?

大陸地方債務都去到9兆,未計國債喎!

https://tw.news.yahoo.com/%E5%9C ... 7%A3-003511434.html
引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-6-2023 16:47 發表

岩聽嗎師兄?

附件

28-6-2023 17:09

究竟世界上還有神嗎?

[quote]原帖由 48191 於 28-6-2023 17:00 發表
咪就係,點知道大陸的財金官員仲要買咁多!
真係蠢過豬。
國債有利息收嫁儍佬!
除非尾國亡國,咁大陸就真係蠢過隻豬勒!
講真個句!你真係想大陸蠢過隻豬嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 15:51 發表
我其實完全唔明白,佢係一個「傳言」,如果係真事,應該大張旗鼓大肆宣傳。何以這麼多語焉不詳的盲點?
而且挑的時機也不太對。
剛剛就在布林肯訪京之制,就搞這些小動作(如果真)。
因為從訪京之行中,習近平似 ...
宣戰又唔會既, 始終兩國咁岩有咁既層面接觸, 唔會係動刀槍之事上有咩著墨
但大致想法係咁上下, 令成件事既合理性&漏洞有唔少野可以被質疑了

發新話題