20 12
發新話題

大陸轟6突防列根號航母

大陸轟6突防列根號航母

架轟炸機咁大架咁都比佢
突到防飛近航母既?
美軍D雷達盲嫁?

https://www.youtube.com/watch?v=rdQywMtqEow

引用:
原帖由 reniless 於 26-6-2023 17:08 發表
地球有弧度
好似話係超低空飛行突防,大型飛機咁飛法係非常危險

徐某人不可信,聲名狼藉.......
信佢同信李洪志無乜分別
當然...你若認同佢的政冶勳機/立場,你會無條件信晒佢,因為人只相信自己鍾意聽慨說話
但兩岸軍事內行都只當佢係笑料......
如果佢咁夠料,一早比大6/台灣招攬左做顧問了,
洗咩要做博主咁節墮?(當然佢搵好多錢稼)

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 00:05 發表
你的說法,竟然可以完美的套用在你自己身上。
人家的資料有哪一點不準確?
請教你指正一下。
還是你根本無任何資料可以指正?

你果然還是你。

信你的片,就如同信CGTN的片一樣。
還不如信世界上有聖誕老人 ...
我的片,評論的那位台灣人,好歹也是位前海軍將軍,
說的話比你我加起來更有分量!
請問徐某人是誰???
二打六???

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 01:06 發表
你似乎還未知道你這個「故事」有一個很大的漏洞,而且你從來未解釋過。
而且還沾沾自喜。
張延廷當然是個人物。
但中天都只是以「陸傳」作,討論,而不是「證實」。
更沒有一條完整的影片去拍下整個過程去佐證。
...
火控雷達照射確是代表挑釁,但挑釁那又甚樣?
也不是第一次,也不是最後一次!
美國今時今日的軍力,國力,財力跟本打不過中國
美國自已也承認,連兵棋推演十八次次次也輸給中國
你以為還是三十年前的美國?可以橫行天下?
若可打驘中國,好似打伊拉克,阿富汗咁一早打咗你中國了,洗等到今時今日,
靠左制裁,右制裁也拿中國沒法,還步步處下風,美國大小官員要乞求中國見面和談,布林肯北京落机無紅地毯不特止,仲要得五個人接机,美國幾咁羞家?
美國都忍中國忍得慘了,點解仲唔郁中國既?呵.....
笑死人......
因為美國沒落了!所以挑釁你便挑釁你!吹牙....!
有本事你美國就拿戰机迫返老解D軍艦好似列根号咁90度轉彎避難吖!苯.....
問題係...你美國敢咩?你美國有能力咩?哈.......
這徐某人只懂拿褔克蘭說事,殊不知幾十年前的軍事科技和現在比根本不能同日而語,
轟6這幾十年換了多小世代發動机牠知不知道?超低空突防和發動机的關係牠知不知道?
答案是不知道,連提都不敢提!哈.....無知無能到這地步和你有幾分相似,怪不得你愛上牠,哈哈哈.....
徐某人是什麼人,你又不去問問大陸人甚樣看?
你.....

原來你只得這個程度
逢中必踩就是你的庶醜布?
可憐.....

不和你談了,打字幸苦過整槍好多,怕怕.....
你繼續自已慢慢吹,唔洗理我.......

引用:
原帖由 stevechau 於 28-6-2023 10:30 發表

咁你好明顯係唔知兵棋推演係做緊乜......實際上稍為有識都知, 兵棋推演最好係做多D戰敗結果, 咁先可以更好預計~
好似國內咁次次唔使推演都嬴梗咩
如果我國軍事真係已經咁強大, 使鬼擦邊球挑機咩, 老早打左啦 ...
乜國內從來唔用兵棋推演?
乜轟6係用鏍旋槳發動机嫁咩?
乜轟6只掛得一支導彈嚇航母?
原來你係唔識的.....
拜拜!懶得同你講,免得浪費我生命
你自已繼續吹

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 16:02 發表
紅地毯就仲好笑,布林肯原來坐正咗美國總統個位。
閣下連中共國接待外賓的規格都完全一知半解,仲話自己有幾熟悉國情,原來都係笑話一樁。
你竟無知到這田地,我非常震驚!你是正常人嗎???
看看美國知名媒體是如何報道的吧.......

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... amp/article/l2enz2X

也難怪,你咁愛美國,美國卻不爭氣,給中國如此羞辱,你唯有衰事當喜事辦,不停自我安慰的說,好有面子,好有面子,好有面子.....我非常明白你的心情的,節哀順變師兄

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 15:25 發表
橫唔橫行就唔知,大陸經濟唔得就係人都知。
你肯定大陸可以在不舉債,地方債不爆煲之下應付到一場大型戰爭?  
哦....咁美國經濟好就當然係人都知喇!欠成31兆國債,淨係利息一年都要比9000幾億美金,好成咁中國邊比得上呀陰公!
總之一句美國醒!美國到!美國冇得頂!!!
岩聽嗎師兄?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 16:52 發表
你肯定你看完整篇報道了嗎,正常人?
不學無術的標題黨整天都在自取其辱,的確令我非常震驚。
咁大個官得五個人接机叫正常???
服咗你咯!!!
你繼續自hi
我認唔夠你講
我只能偷偷的恥笑美國
我輸了......

[quote]原帖由 48191 於 28-6-2023 17:00 發表
咪就係,點知道大陸的財金官員仲要買咁多!
真係蠢過豬。
國債有利息收嫁儍佬!
除非尾國亡國,咁大陸就真係蠢過隻豬勒!
講真個句!你真係想大陸蠢過隻豬嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 17:04 發表
奇怪喎!
標題黨先生,驅逐佢出境嘛!
如果大陸敢的話。
唔得!過門都係客嘛(雖然係西客)
玩下你唔好?
我地咁無禮儀嫁咩!

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 17:07 發表

https://tw.news.yahoo.com/%E5%9C ... B7%A3-003511434.htm ...
大陸外匯儲備天下第一
美國有嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 17:13 發表
你睇人民生活幸福到呢。
匯率緊有升有跌,你無病牙?
日元前排對港元5算咋
你睇日本人民幸褔到呢?

引用:
原帖由 48191 於 28-6-2023 17:25 發表
所以夠錢還給日本的ODA (貸款部分)和英國的DFiD的錢未?
你去問財政部嘛!問我我話到事嗎?

20 12
發新話題