發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2023 09:47 發表
我覺得下一步可以試下個hammer chassis同馬就通唔通用
原來吉打出左鋼hammer chassis
呢個位好小出事,換埋就好重皮了
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 3-11-2023 10:17 發表

呢個位好小出事,換埋就好重皮了
主要係出鋼slide kit果時想升埋鋼hammer
如果hammer果組野通馬記記爽了

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2023 10:57 發表

主要係出鋼slide kit果時想升埋鋼hammer
如果hammer果組野通馬記記爽了
呢支野如果賣得又長期有貨供應既話,遲早會好似P320咁通街都係補品出比佢,唔洗擔心零件問題
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-7-2023 15:47 發表
隻匣應該同謎鋼226
但個hop up好似冇spring guide較

外國好似3月已經有 香港要等到9月尾
呢枝我都期待既 v記用新design搞過d舊槍
Eg. M45a1, m9
以你怙中,真係出,係M9a3,黑色,打topgas,聖誕前有貨,晚點上圖

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 3-11-2023 12:06 發表

以你怙中,真係出,係M9a3,黑色,打topgas,好快有貨,晚點上圖
即係optic ready果把?

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-11-2023 12:22 發表

即係optic ready果把?
唔明,即係指邊把?
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 3-11-2023 12:25 發表

唔明,即係指邊把?
OH,A4先係可以slide上紅點。

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

回覆 98# 的帖子

呢把應該係src代工

引用:
原帖由 火鳳舞 於 3-11-2023 12:29 發表
https://cdn5.telegram-cdn.org/fi ... FvIbYRPLQsWpaASkMBN ...
睇落唔係好似vfc作品
同埋好似冇做到m9a3 個safety係向高左咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2023 20:21 發表

睇落唔係好似vfc作品
同埋好似冇做到m9a3 個safety係向高左咁
D白字接受唔到
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 3-11-2023 20:54 發表

D白字接受唔到
白字事少
系統事大

個身最多等補品

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2023 22:19 發表

白字事少
系統事大

個身最多等補品
我都希望佢出多D鋼滑架補品之類,
但呢支野個4.5mm鋼珠版本(沙色)係外國賣咗好耐日子
依家先黎出6mm版本比亞洲
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

岩岩玩多陣枝mk25 發現左另一個缺點
佢個decock位置同動作都比較奇怪

Pb 謎版226出果時已經有師兄講decock左 hammer位置太後
可以修hammer notch
另外唔知係咪同一件事 馬記同真鐵 decocker落到底唔放 hammer係唔會即時彈返上去
慢慢放decocker既時候 hammer先會跟住上
而vfc係decocker到底 hammer就會彈上去 到放decocker上去 hammer只有一小段跟住郁

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2023 00:15 發表
岩岩玩多陣枝mk25 發現左另一個缺點
佢個decock位置同動作都比較奇怪

Pb 謎版226出果時已經有師兄講decock左 hammer位置太後
可以修hammer notch
另外唔知係咪同一件事 馬記同真鐵 decocker落到底唔放 hammer係 ...
雖然唔係十全十美,但都決定下星期入手,
我問到靚價1026咋!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

發新話題