發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

V記即將出品,MK25 P226

一一

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

有無咩特別?

引用:
原帖由 csg314 於 25-7-2023 14:40 發表
有無咩特別?
會比馬記後座力大,希望會出鋼滑架
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

隻匣應該同謎鋼226
但個hop up好似冇spring guide較

外國好似3月已經有 香港要等到9月尾
呢枝我都期待既 v記用新design搞過d舊槍
Eg. M45a1, m9

回覆 3# 的帖子

呢樣野暫時無乜期望......之前同廠P229都出左一排, 街都唔見有咩鋼滑架跟進~
仲要都唔知用唔用得返其他牌子既P22X既匣

引用:
原帖由 stevechau 於 25-7-2023 16:49 發表
呢樣野暫時無乜期望......之前同廠P229都出左一排, 街都唔見有咩鋼滑架跟進~
仲要都唔知用唔用得返其他牌子既P22X既匣
Sig proforce p229好似係kj代工?
Proforce=/=vfc

唔知可否同馬記件共用?

回覆 6# 的帖子

呢款鬼佬有評測,個夾好vfc,做工都唔似kj

呢支同vfc槍一樣用recoil spring guide 調hop up。

引用:
原帖由 leozilla 於 25-7-2023 21:06 發表
呢支同vfc槍一樣用recoil spring guide 調hop up。
咁應該行謎226系統
連個hammer decock左都係 好似d人話謎版咁
個位太低 可能要修少少像真d
另唔知有幾多鋼件

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-7-2023 17:22 發表

Sig proforce p229好似係kj代工?
Proforce=/=vfc
兩種都聽過人講......不過可能229太冷門無咩人買, 就無咩人講&比較~
到而家我都未知到底支229同馬記我們KJ匣合唔合得來

引用:
原帖由 stevechau 於 26-7-2023 08:43 發表

兩種都聽過人講......不過可能229太冷門無咩人買, 就無咩人講&比較~
到而家我都未知到底支229同馬記我們KJ匣合唔合得來
主要係佢同kj錯同一個位 個take down lever

Btw 睇外國網同YouTube唯一一條review
呢枝mk25下身frame好似係膠

回覆 12# 的帖子

我都有睇果條片, D留言都有人小......
大約話佢連frame定grip都分唔到, grip先係膠

btw, 吉打好似有出鋼take down lever, 如果吉打係岩既, 咁都係使多百幾蚊啫~

引用:
原帖由 stevechau 於 26-7-2023 15:57 發表
我都有睇果條片, D留言都有人小......
大約話佢連frame定grip都分唔到, grip先係膠

btw, 吉打好似有出鋼take down lever, 如果吉打係岩既, 咁都係使多百幾蚊啫~
229係位置問題

但我有外國網店有d話個frame係膠
140usd 膠frame都幾大食wor如果係既話

回覆 14# 的帖子

唔知呢......可能MIC真係呢個位偷工減左料, 而SIG原廠又比佢過~

發新話題