發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

引用:
原帖由 stevechau 於 4-12-2023 09:52 發表
WHAT?! 有生之年竟然等到SP2022呢支冷門野?!

但無知一問, 同之前佢地出P229一樣, 佢地呢隻Swiss Arms刻字, 真鐵係咪真係有ga??
因為google就咁打槍款search無乜見到呢款字
真係未見過真野咁刻,見親都有大大隻字寫住2022係滑架
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

回覆 136# 的帖子

係囉, 咁......又可以慳返

引用:
原帖由 stevechau 於 4-12-2023 09:52 發表
WHAT?! 有生之年竟然等到SP2022呢支冷門野?!

但無知一問, 同之前佢地出P229一樣, 佢地呢隻Swiss Arms刻字, 真鐵係咪真係有ga??
因為google就咁打槍款search無乜見到呢款字
唔冷門,KSC一早有,仲幾好打添
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 138# 的帖子

我知佢有, 曾經都有諗過收二手, 但好似都停左產好耐, 連D零件都好似少見唔易搵......
本身已經諗住無廠會再出呢款, 點知突然見到相就好似喚醒返忘記左好耐既回憶咁
我好早就已經忘記SigPro, 覺得P226/8/9呢一代系列之後既下一代已經係M17/M18/P320系列

你愛我~ 我愛你~ 蜜雪冰城斃了你~~

我果支下身有d花,grip 揑落去有聲,其他還好。個trigger同以前馬記WE有d分別,要拉到好後先開火。

引用:
原帖由 RCOOH 於 31-12-2023 09:45 發表

你愛我~ 我愛你~ 蜜雪冰城斃了你~~

我果支下身有d花,grip 揑落去有聲,其他還好。個trigger同以前馬記WE有d分別,要拉到好後先開火。
我支一切安好,冇花Grip又冇聲,睇黎佢DQC公差等麻麻地
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

台灣有鋼hammer, trigger了
Mag release都有 但係舊防滑樣式
同埋應該用唔到guarder

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-12-2023 11:27 發表
台灣有鋼hammer, trigger了
Mag release都有 但係舊防滑樣式
同埋應該用唔到guarder
幾時有鋼滑架
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 31-12-2023 22:36 發表

幾時有鋼滑架
真 同埋cnc frame
老原下身marking字放大左

想問問大家有冇相同問題,take down lever 掣會歪?
我見部份網上氣槍網站相片同我情況一樣,
我研究過,似係受力位置係take down lever 軸心上方,所以導致個掣歪?
定係打得多會歪?
定係我裝得唔正確?

附件

29-1-2024 09:36

29-1-2024 09:36

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 29-1-2024 09:36 發表
想問問大家有冇相同問題,slide lock 掣會歪?
我見部份網上氣槍網站相片同我情況一樣,
我研究過,似係受力位置係slide lock 軸心上方,所以導致個掣歪?
定係打得多會歪?
定係我裝得唔正確?
打打下就會歪,懷疑係個擊唔夠緊,換個吉打鋼做既唔知會否好D,因以前馬記果支好似冇咁既問題
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 29-1-2024 10:27 發表

打打下就會歪,懷疑係個擊唔夠緊,換個吉打鋼做既唔知會否好D,因以前馬記果支好似冇咁既問題
個掣本身已經係鋼
佢似係自家系統,馬記唔共用

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 29-1-2024 10:30 發表

個掣本身已經係鋼
佢似係自家系統,馬記唔共用
噢!係喎!無留意到,另外發現裝滑架上下身時拉儘滑架向後用BoltLock卡住,之後用膠槌輕微用力扑下條回膛桿向後才鎖上個製情況又會好D無咁易向下滑!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 29-1-2024 10:56 發表

噢!係喎!無留意到,另外發現裝滑架上下身時拉儘滑架向後用BoltLock卡住,之後用膠槌輕微用力扑下條回膛桿向後才鎖上個製情況又會好D無咁易向下滑!
等我試下先

Btw有冇師兄換左now隻鋼hammer同trigger?
Hammer decock位有冇高到?

發新話題