發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 22-8-2023 09:28 發表
咁佢啲P320都係玩具號碼,露出式流水號已經好開心。
MK25金身,原裝槍應做不到流水號吧?
好奇怪地
佢地之前aeg mpx, mcx都係錯左格式 最後兩個位變左"-X"
今次MK25都係

但今次mk25個serial字體都變左新版, decocker lever又改左
都叫有心機搞

引用:
原帖由 火鳳舞 於 28-7-2023 01:00 發表

咁勁!?
226條slide又高又厚料,配合V記大飛機,力水實夠。

況且豬hk角落後座力又唔係特別恐佈。

引用:
原帖由 RCOOH 於 15-10-2023 10:47 發表

226條slide又高又厚料,配合V記大飛機,力水實夠。

況且豬hk角落後座力又唔係特別恐佈。
呢把入手後我都係等佢出鋼滑架
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

好奇一問 迷版同VFC226同馬記可以互換彈夾?

引用:
原帖由 Flanker 於 18-10-2023 15:48 發表
應該唔得
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

到貨有售了

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 Flanker 於 18-10-2023 15:48 發表
原來輕微改一改就用到馬記匣了
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

請問已買的師兄們,力水和P320一樣嗎?和調Hop up位置。
Thanks.

Blowback勁嗎?

忍唔到手買左, 好多細節位有驚喜, 睇得出係針對marui 做左既改良

1. takedown lever, 鋼製, marui 頂住粒detent 係膠, 勁易爛, 而家改左做條狀彈弓

2. hopup 座, 新設計係用1條好長既凸出物去固定落去, 唔駛怕好似marui 咁再斷耳仔, 另外頂實回鏜杆個位係用鋼獨立parts

3. 獨立拋殼勾(鋼), 可活動既dummy firepin(鋼)

4. 火控除左hammer, 都係磁石吸到既, 至於點解hammer 唔係鋼, 應該為左就hammer 條軸, 因為係同火控座一體, 都係啞鉛

5. 大飛機, 不過隱藏得好好, 唔會好似kimber 咁, 要係slide 開位等飛機出入咁肉酸

6. 有舊獨立膠buffer 俾slide 去撞, 唔駛slide 同下身個座硬碰硬

7. 最令我驚喜既係今次落螺絲膠好輕手

不過有樣野幾奇怪, 拆外管要向下大力啪一樣, 條外管先夠位退出去

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 28-10-2023 09:24 發表
Blowback勁嗎?
同vfc 其他比唔係太突出

同marui 既話, 我覺得blowback 爽過改左pgc/prime kit 之後既marui
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-10-2023 16:15 發表
忍唔到手買左, 好多細節位有驚喜, 睇得出係針對marui 做左既改良

1. takedown lever, 鋼製, marui 頂住粒detent 係膠, 勁易爛, 而家改左做條狀彈弓

2. hopup 座, 新設計係用1條好長既凸出物去固定落去, 唔駛怕 ...
1. marui試過斷過
3.好似有hammer pin?
4.唔知係咪pb 西德226都係咁定黎緊有鋼件, 另外hammer decock左個位好似低左d

下星期都應該入手 希望好過m17, 唔係好lock到slide, 換鋼slide亦好麻麻

Trigger guard 底下D白字容易清嗎?

引用:
原帖由 NCP013 於 29-10-2023 02:06 發表
Trigger guard 底下D白字容易清嗎?
Laser落去既話
輕輕blue 一下應該都ok

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-10-2023 16:15 發表

2. hopup 座, 新設計係用1條好長既凸出物去固定落去, 唔駛怕 ...
請問幾錢?

1 個讚好! TOP

發新話題