發新話題

[others] 大陸牌子/ 淘寶網店介紹

我以為槍本身先會俾人查水錶,真係未聽過買配件都會有機會

如果真係可能要離開大陸返香港先去槍街買

我想買Eotech鏡,M300燈同peq15,如果只係要齊Marking(唔再理GBB後座力),有冇咩牌子會比較好?我記得十幾年前係”元素”當道,依家會唔會有其他比較好

入境加拿大我反而冇咁擔心,(珍品)大部份配件類入境無限制,應該冇人會特登去check件貨係咪copy掛

回覆 16# 的帖子

有個牌子叫WADSN,google可以搵到佢官網,catalogue幾齊

引用:
原帖由 hihi888 於 6-10-2023 06:01 發表

我想買Eotech鏡,M300燈同peq15,如果只係要齊Marking(唔再理GBB後座力),有冇咩牌子會比較好 ...
都係大家擔心你啫,你問我,我係估無問題,但有時海關有咩標準無人知⋯⋯⋯⋯要捉0既話,淘仔copy同槍街copy無分別
另淘仔買就多數有marking, 至於齊唔齊marking, 我都無咩研究
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

現時啲copy, 好少會用另一個品牌去出,多數係無名氏,所以推薦唔到咩廠比你
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 hihi888 於 6-10-2023 06:01 發表

我想買Eotech鏡,M300燈同peq15,如果只係要齊Marking(唔再理GBB後座力),有冇咩牌子會比較好 ...
依家緊係用悍武喇,品質好,齊Marking,係價錢貴小小
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

EoTech的話當年有個叫Hurricane ge牌子口碑好似唔錯
齊marking做工好
不過好似都要千幾二千(當年)

引用:

呢度文化係咁嫁 你問A 答你BCD 已經算好好 大把post無人覆
人已經少 又驚講錯野 講到又運又剩 邊個夠膽覆你拍心口冇問題 封得號啦
一係就問一句淘仔有咩推薦就算 想運去邊度唔洗分享 搞到其他師兄禁言都無謂啦
一係與其呢度問 不如上網做下功課把啦

真係懶得做功課 咪信上面師兄講買悍武 睇下S1款啦 巿面上還原到最高係佢
同淘仔悍武官方買S1其實有得訂製Marking
訂製某幾款指定marking 例如軍版marking 價錢係不變

但係唔好以為淘仔買平過出面 事實係相反 你問下價位比較下就知咩事
都係個句 自己做功課啦

Hurrican-E
台灣仲有。
引用:
原帖由 zeta 於 6-10-2023 15:29 發表
EoTech的話當年有個叫Hurricane ge牌子口碑好似唔錯
齊marking做工好
不過好似都要千幾二千(當年)
究竟世界上還有神嗎?

商標。
以前寄謎牌Glock去美、加等地,所有Glock Marking要用黑色膠紙遮住Glock Logo。原因就係侵權。
同一道理,VFC的License product就乜都唔駛遮。
引用:
原帖由 hihi888 於 6-10-2023 06:02 發表
入境加拿大我反而冇咁擔心,(珍品)大部份配件類入境無限制,應該冇人會特登去check件貨係咪copy掛
究竟世界上還有神嗎?

如果以EOTECH款去睇,Holy Warrior/ 悍武係可以的。但係如果你同真品比較過,Copy粒點同鏡片透光率依然有一大段距離。
但我真心不明白,如果在加拿大係可以買平價珍品鏡,何必買Copy?
Bushnell的TRS系列本身跟AR Mount,而且以港幣計價都唔過一千,而且都係真品非玩具。
那何必要買玩具?
引用:

究竟世界上還有神嗎?

回覆 26# 的帖子

應該係因為想要真品軍警款marking既問題, 樓主好似提過佢主要係為造型, 應該係外觀先決而唔係實用先決的~

btw, 呢度講鏡好似力推悍武, 但唔係EG會好D?? 我見之前youtube有片講過支copy tango6t, 悍武直頭係做錯全支size

TRS-32直情係Aimpoint M-2/ M-3款,不過Marking係Bushnell囉…..
引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2023 09:37 發表
應該係因為想要真品軍警款marking既問題, 樓主好似提過佢主要係為造型, 應該係外觀先決而唔係實用先決的~

btw, 呢度講鏡好似力推悍武, 但唔係EG會好D?? 我見之前youtube有片講過支copy tango6t, 悍武直頭係做錯全 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2023 09:37 發表

btw, 呢度講鏡好似力推悍武, 但唔係EG會好D?? 我見之前youtube有片講過支copy tango6t, 悍武直頭係做錯全 ...
無得咁講,唔同brand分別地有佢地做得好既鏡同做得好既地方

樓主要Eotech,assume佢係講Holographic,咁係悍武S1像真過EG
Elcan火車頭做得最好應該係MWC
EG唔算熟佢d product不過聽講支ACOG款交到功課

各有所長啦,想盡量像真係要靠自己續個brand model對比

發新話題