發新話題

[VFC] V牌M16a1 GBB

V牌M16a1 GBB

11月16日上市

Colt XM16E1 GBBR 越戰早期版

->Colt授權刻印V3版機匣
->新版氣閥敲擊系統
->M16A1 三角準星、刺刀座

->下調式Hop調整機構                       

->M16A1握把、鋼製消音型火帽各細節重現
->搭配20發短匣

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

呢支都好有興趣,好似要3.3~3.5K。

引用:
原帖由 liebherr 於 9-11-2023 10:22 發表
咁都正常價,Old school迷必備
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

呢枝…… 應該不會有 forward assist 吧?

無forward assist果支就唔係叫XM16E1啦

算抵玩,靚少少 DNA 要成皮野~
引用:
原帖由 liebherr 於 9-11-2023 10:22 發表

原來是 1962年已經採用的初代試驗型 M16。

https://www.historicalfirearms.i ... rst-adopted-in-1962

引用:
原帖由 里安 於 9-11-2023 12:37 發表
無forward assist果支就唔係叫XM16E1啦

V記會唔會出dx版? 鋼掣鋼前節而家年代基本冇走雞貴千元都可以接受

引用:
原帖由 bennytsang16 於 9-11-2023 14:27 發表
算抵玩,靚少少 DNA 要成皮野~

Dma如果唔係未來新板,而家舊既仲係v2都唔值咁貴
如果新版行V3 先以前價7千幾,我覺得仍然買得過,上萬肯定不了
佢而家賣V2個身仲睇見有cnc車力痕成萬都唔靚制唔過

鋼外管、鋼準星、鋼 bolt、鋼擊發…… 相信唔止貴千幾。
跟著唔爭在裝埋個靚鍛身…… 咁即係買枝 DNA!
引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2023 13:10 發表
V記會唔會出dx版? 鋼掣鋼前節而家年代基本冇走雞貴千元都可以接受

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-11-2023 13:21 發表
鋼外管、鋼準星、鋼 bolt、鋼擊發…… 相信唔止貴千幾。
跟著唔爭在裝埋個靚鍛身…… 咁即係買枝 DNA!

一開始出先7千幾真係合理唔貴,但上萬砌到mws唔會砌V記系統了
Dma都只係cnc身唔係鍛一直吹大左個價值

發新話題