發新話題

最值得懷念的本地玩具槍店.

最值得懷念的本地玩具槍店.

我就揀'E何B '.

太平洋,興記

梁滿記
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

黃滿記

引用:
原帖由 yth 於 9-1-2024 17:03 發表
黃滿記
對!師兄,我記錯名
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 yth 於 9-1-2024 13:51 發表
太平洋,興記
童年的回憶,雙星真的令人懷念

我真係年資不足, 長沙灣工廈擴展後的E興趣真係最值得懷念, 之後搬左去麗新都還可以......
如果當時&而家既槍街就好似去街市咁, 當時去E興趣果種感覺真係同而家香港人坐車上去山姆/Costco超市/CitySuper買野差唔多

麗新去過一次,當時感覺好興奮,前所未有見過咁大面積玩具槍店,當日見櫃中有LCT AK pistol賣。心思思😁

引用:
原帖由 stevechau 於 10-1-2024 08:46 發表
我真係年資不足, 長沙灣工廈擴展後的E興趣真係最值得懷念, 之後搬左去麗新都還可以......
如果當時&而家既槍街就好似去街市咁, 當時去E興趣果種感覺真係同而家香港人坐車上去山姆/Costco超市/CitySuper買野差唔多
咩都有 間唔時又做下discount
最後好似死於5.乜乜單野到 係好可惜

真係E何B,零件又多又有折, 冇左好可惜

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 00:56 發表

E何B連珍鏡都有,唔講貴唔貴
起碼比你安心買到又唔驚比人呃, 而家都冇邊間有佢咁大規模了

E何B,唔明佢點解變得無晒心機做。

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 00:56 發表

唔太忙果陣叔叔又算好肯答野, 係果度買野其實好安心......
去到麗新有期仲掂到槍街果班都過埋黎一齊開鋪, 但搬左去新蒲崗之後真係搞唔掂

引用:
原帖由 gainax 於 11-1-2024 09:05 發表

E何B連珍鏡都有,唔講貴唔貴
起碼比你安心買到又唔驚比人呃, 而家都冇邊間有佢咁大規模了
珍鏡又有, 以前M記珍grip珍托都有唔少, 而且果陣M記呢D珍野槍街賣炒價好貴, 但E何B只係比官網貴少少, 我買個托比槍街炒價差唔多平50%
我真心覺得E何B安心先真係令玩家覺得佢貴D都係值得的

睇住E荷B佢開/高峰/滑落, 幾年搬一次地點可能係佢致命傷, 同時硬食"飛魚""5..."可能係敗筆
最好行右方便係長沙灣工廈擴展後, 因為除了軍品野基本上去佢度有齊(國產/日本/ 台灣).
麗新已經變窄冇咁好行,同變"5..."專門店咁.
冇計...市場萎縮 / 改變同國際化 當年既3大(WXX , 紅狗)都係同樣命運.

發新話題