發新話題

最值得懷念的本地玩具槍店.

係bor!第二間就係'IN代 '.多年前在KWS搬左去SPK.
去過一次,呢幾年無去過.唔知摺左未?

現代張生退左休啦

引用:
原帖由 里安 於 11-1-2024 12:31 發表
現代張生退左休啦
好耐無去,其實”密林”係咪一早已經無做?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 11-1-2024 12:54 發表

佢好耐之前自立門戶係先達開咗檔野,賣得非常貴,撈唔掂就不知去向!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 kornhill401 於 11-1-2024 12:28 發表
係bor!第二間就係'IN代 '.多年前在KWS搬左去SPK.
去過一次,呢幾年無去過.唔知摺左未?
摺咗幾年了
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

謝謝以上咁多位前輩,給予小弟有關資訊.

「現代」它在 2016-17年左右,從槍街搬去新蒲崗,之後似乎偏重於賣無人機。
而新蒲崗「現代」於 2020年秋已經結業。

槍街時代的「現代」,除了賣槍,亦都有賣高達模型。

(1997年《G4特工》中的「現代」)

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-1-2024 21:53 發表
槍街時代的「現代」,除了賣槍,亦都有賣高達模型。

(1997年《G4特工》中的「現代」)

'G4特工 '有機會要重睇一次.

咁,林雪呢埸又係邊間?

附件

13-1-2024 13:27

回覆 25# 的帖子

印象中是戰 4

引用:
原帖由 jacko 於 11-1-2024 12:54 發表

呢層我就唔知啦

引用:
原帖由 olw0978 於 13-1-2024 16:58 發表
印象中是戰 4
我睇落似,只係唔記得果時war4搬左去荔枝角未

請教C兄;war4是否在灣仔道開第一間店舖呢?
當年灣仔道好似有約三間玩具槍店舖,但忘記店鋪名了!

引用:
原帖由 kornhill401 於 13-1-2024 22:55 發表
請教C兄;war4是否在灣仔道開第一間店舖呢?
當年灣仔道好似有約三間玩具槍店舖,但忘記店鋪名了!
War4老細尖屎,最初係灣仔188開舖,後來搬落地舖,係UN附近,之後搬黎槍街做,最後唔做走人!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

發新話題