發新話題

最值得懷念的本地玩具槍店.

WAR 4 大概2000年上下,  未搬去MK 之前, 曾經起0尼道開過, 張BANNER招牌仲KEEP 0左十幾年冇被新租戶清, 直到樓都拆埋

其實好多年前香港區好多槍鋪,90年代現代都係好似在炮台山地鐵站對面天橋底

港島最後三間槍舖︰灣仔道 UN(2018年左右)、西環水街 War Industry(2019年左右)、鰂魚涌 CRW(2022年中)全部都結業了……  
引用:
原帖由 當時物 於 16-1-2024 23:33 發表
其實好多年前香港區好多槍鋪,90年代現代都係好似在炮台山地鐵站對面天橋底

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2024 11:43 發表
港島最後三間槍舖︰灣仔道 UN(2018年左右)、西環水街 War Industry(2019年左右)、鰂魚涌 CRW(2022年中)全部都結業了……  

仲有一間New M1,0係灣仔,仲頂得住
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2024 13:43 發表

仲有一間New M1,0係灣仔,仲頂得住
呢間廿年前比佢騙咗$7500改裝費
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-1-2024 14:10 發表

呢間廿年前比佢騙咗$7500改裝費
20年前$7500⋯⋯⋯⋯你咁有錢0既
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2024 15:03 發表

20年前$7500⋯⋯⋯⋯你咁有錢0既
舊公司D遺散費黎.....
我記得有二萬幾

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

我04年已開始無打wargame,我唔係玩真品都覺得玩生存遊戲貴,基本果個年頭的裝備樣樣都貴,家陣有淘寶個消費就差好遠。

引用:
原帖由 reniless 於 17-1-2024 15:16 發表
我04年已開始無打wargame,我唔係玩真品都覺得玩生存遊戲貴,基本果個年頭的裝備樣樣都貴,家陣有淘寶個消費就差好遠。
我98年以唔再打,變宅男自Hi
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-1-2024 15:20 發表

我98年以唔再打,變宅男自Hi
火哥無再打,但仍有買槍買裝備吧,我就乜都無再掂過。
---
我走左去做釣魚佬玩磯釣。

引用:
原帖由 reniless 於 17-1-2024 15:24 發表

---
我有買槍,成屋都係,裝備就無乜,
又玩音响,今個星期六又要換CD機,因舊機壞左,真破財!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 reniless 於 17-1-2024 15:24 發表

---
您老婆唔比您玩姐係咪?
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-1-2024 15:45 發表

我有買槍,成屋都係,裝備就無乜,
又玩音响,今個星期六又要換CD機,因舊機壞左,真破財!
爭部相機就齊哂大三元

引用:
原帖由 051039 於 17-1-2024 15:49 發表

爭部相機就齊哂大三元
好彩攝影冇性趣,唔係多多$都唔夠洗,買隻蝦嫂鏡頭又話要三萬幾
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 17-1-2024 15:47 發表

您老婆唔比您玩姐係咪?
我12年結婚,10年先識老虎。
果時玩緊家電PS,xbox。結婚前一星期同game 友講拜拜就無上過線。
---
老虎管唔到我使錢,同樣我無過問老虎屋企錢點用法。

發新話題