發新話題

最值得懷念的本地玩具槍店.

New M1 未行過,在哪裡的?
引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2024 13:43 發表

仲有一間New M1,0係灣仔,仲頂得住

引用:
原帖由 reniless 於 17-1-2024 16:43 發表

我12年結婚,10年先識老虎。
果時玩緊家電PS,xbox。結婚前一星期同game 友講拜拜就無上過線。
---
老虎管唔到我使錢,同樣我無過問老虎屋企錢點用法。
相敬如賓,幾完滿!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2024 17:01 發表
New M1 未行過,在哪裡的?

譚臣道
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

至今仍在? 求真實寶號名、詳細地址……
引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2024 17:13 發表

譚臣道

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2024 17:17 發表
至今仍在? 求真實寶號名、詳細地址……

New M1已經係真實店名,search下就有
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

謝謝消息,搵日上去拜訪先。
引用:
原帖由 jacko 於 17-1-2024 19:38 發表

New M1已經係真實店名,search下就有

灣仔UN....我還記得人生第一支AEG MP5A4在這裡購買....一想是24年前的事....,當年還是單邊鋪,出了社會後我人工一定程度上交給UN,當時店員很好很親切,我有支VSR10上錯螺絲,他也免費給我看看,可惜出後來了單大野,有個去巴西的外國人買了支WXNGUN CO2,在上機時CHECK到過焦,新界南馬上封鋪2個店員失蹤.....之後條「能」樣很「有性格」,我買特價貨問多句幾錢也不好面口,我支GP M4金身要開真數牙上骨,他說一句很貴$500....我在廣華街只是$200,之後無再特別上去,長期直接出槍街,UN後來搬了上對面一樓,也沒有特別上因不再當區工作,不過我永遠不會忘記當年每月7號出糧一定到UN買心頭好的日子...

1 個讚好! TOP

細個第一支手槍喺集成中心嗰間模型舖買。

仲有一間喺灣仔某天橋旁邊,好似叫乜大平洋,唔知有冇記錯。

回覆 67# 的帖子

講起UN,我淨係記得嗰個四眼仔。有時好nice,有問必答。但有時講嘢好難捉摸,搞到我都唔敢繼續問驚佢黑面。

引用:
原帖由 deedee 於 18-1-2024 08:55 發表
講起UN,我淨係記得嗰個四眼仔。有時好nice,有問必答。但有時講嘢好難捉摸,搞到我都唔敢繼續問驚佢黑面。
UN老細叫Jacky,即係King Arms個老細,四眼仔後來無做了!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 mouselkm 於 18-1-2024 02:34 發表
灣仔UN....我還記得人生第一支AEG MP5A4在這裡購買....一想是24年前的事....,當年還是單邊鋪,出了社會後我人工一定程度上交給UN,當時店員很好很親切,我有支VSR10上錯螺絲,他也免費給我看看,可惜出後來了單大野,有個去 ...
除咗呢單野,UN仲有一單野好出名既,就係佢地摩下既槍隊勒!佢地名下係電槍最旺時代有幾隊槍隊,其中一隊叫「B teem」既槍隊打法最為兇狠,D槍又改得又勁,隊員又唔認死又矛,有次同另一隊
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 mouselkm 於 18-1-2024 02:34 發表
灣仔UN....我還記得人生第一支AEG MP5A4在這裡購買....一想是24年前的事....,當年還是單邊鋪,出了社會後我人工一定程度上交給UN,當時店員很好很親切,我有支VSR10上錯螺絲,他也免費給我看看,可惜出後來了單大野,有個去 ...
除咗呢單野,UN仲有一單野好出名既,就係佢地摩下既槍隊勒!佢地名下係電槍最旺時代有幾隊槍隊,其中一隊叫「B teem」既槍隊打法最為兇狠,D槍又改得又勁,隊員又唔認死又矛,有次同另一隊穿澳州花既槍隊打Game,結果打出真火,相方初則口角,繼而動武,B teem成員竟將部份澳州花成員綁於樹下禁錮,此事轟動槍界,相方成員各不相讓,事後再於WGC論壇互轟,引為War Game界「美談」!

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 deedee 於 18-1-2024 08:50 發表
細個第一支手槍喺集成中心嗰間模型舖買。

仲有一間喺灣仔某天橋旁邊,好似叫乜大平洋,唔知有冇記錯。
集成中心果間係城市模型賣搖控車,好似後期先有賣玩具槍

引用:
原帖由 當時物 於 18-1-2024 12:11 發表

集成中心果間係城市模型賣搖控車,好似後期先有賣玩具槍
太子爺仲係當年全港搖控車大賽幾屆冠軍,名字忘記了
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

高思敏.... 當年寄賣左不少玩具槍係佢鋪內二手櫃。好似每月15%佣

發新話題