發新話題

[VFC] VFC,AR系统

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 00:31 發表

我仲未黐
但打算咁做
Npas一向係咁 當年ra年代都係咁
真係好彩我果支係向細力果邊, 如果向大力果邊就好難想像啦
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-1-2024 11:05 發表

我遲d 都會, 飛鏢入面粒機米仲撞到個鋁底板凹左,

vfc d 新設計往往係俾人一種方便左既感覺, 但實際上又係一種倒退
好奇怪 佢係一水水有npas
鍛版有 cag 416 v2都有之後我再買vfc 733又冇
想單買冇npas飛機又冇

引用:
原帖由 stevechau 於 11-1-2024 09:57 發表

都唔只係V記問題, 基本上所有NPAS都係咁, 只係出現時間既問題~
而且又唔係易較, 我記得當年係屋企想較1.3, 1.0上1.2就好易呀, 1.2上1.3搞左半個鐘都扭唔岩位, NPAS對我黎講真係低能又煩爆既設計黎
所以呢樣野 ...
真係唔易較, 好多因素都會影響到個出力, 所以我都果斷aa 膠封印佢算

引用:
原帖由 gainax 於 11-1-2024 10:41 發表

點都係固定飛標杯既飛機先最穩陣, 最多咪配多支bolt/飛機,再唔係配多幾粒飛標杯係唔同氣温換上去
較力飛機個D穩陣度冇咁好, 落場個個較力飛機已經好易忽然鬼火,真心冇意都好真係有爭抝到時棧大家都冇 ...
vfc 原裝個npas 仲可以超過JJ, 佢向大力果邊鬆真係唔講得笑

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 11:12 發表

好奇怪 佢係一水水有npas
鍛版有 cag 416 v2都有之後我再買vfc 733又冇
想單買冇npas飛機又冇
可能因為crusader 堆鋼bolt 本身已經裝左有npas 果隻飛機

食字del

引用:
原帖由 gainax 於 11-1-2024 09:43 發表

V記D AR仲係WA個D飛機細氣缸容量 , 硬彈弓hammer設計阻力大易軟腳, 老實講佢只有將行程縮短先最有效解決ROF慢問題,
因為像真撃鎚造型大隻,支bolt退得越後壓低撃鎚造成阻力越大就好易軟腳了,
...
V記其實條hammer已經唔係算硬跳脫左已前的wa,冬天屈軟D,夏天做硬D D!
師兄講的半行程唔係好明,成枝bolt都行到尾較到5mm左右再回返轉頭,lock bolt,咁都叫半行程,唔通要枝
薄底尾通行到底先叫全行程??

https://youtube.com/shorts/hcVN_PlBLgE?si=zHjnPd87jLqFERak

剛剛係屋企試左試full auto dry fire就咁樣囉
Setting: forged m4 ris ii底,改v2/v3 hammer, 原裝crusader鋼bolt, ghk 38g buffer, v3 vfc buffer彈弓, 灰v3匣

仲同marui mws果隻rof有距離

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 21:28 發表
https://youtube.com/shorts/hcVN_PlBLgE?si=zHjnPd87jLqFERak

剛剛係屋企試左試full auto dry fire就咁樣囉
Setting: forged m4 ris ii底,改v2/v3 hammer, 原裝crusader鋼bolt, ghk 38g buffer, v3 vfc buffer ...
以經算快,我DV記M系又係全部用晒鋼Bolt,我鐘意大啖氣谷佢,所以擊槌彈弓我全部用鉗屈硬晒,出黎既射速同您相約!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 11-1-2024 21:35 發表

以經算快,我DV記M系又係全部用晒鋼Bolt,我鐘意大啖氣谷佢,所以擊槌彈弓我全部用鉗屈硬晒,出黎既射速同您相約!
因為真m4真係好快下 想再提高d  試過zinc bolt都差不多
呢個setting上22年12月中 10度下夜game都完全無問題既
反而vfc g36 v2 rof就好似再快d 但隻匣回溫好差

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 21:42 發表

因為真m4真係好快下 想再提高d  試過zinc bolt都差不多
呢個setting上22年12月中 10度下夜game都完全無問題既
反而vfc g36 v2 rof就好似再快d 但隻匣回溫好差
再快D就要用鋁Bolt,但市面無,再加硬D回膛彈弓會更加快,我試過!當然會更食氣小小,如您唔介意既話,但一樣清到匣Lock到Bolt的,真鐵用火藥推當然快喇!無得比的,G36隻匣包咗層膠影响吸熱阻氣化係先天問題黎,無計!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 11-1-2024 11:05 發表

我遲d 都會, 飛鏢入面粒機米仲撞到個鋁底板凹左,

vfc d 新設計往往係俾人一種方便左既感覺, 但實際上又係一種倒退
D料同設計承受唔到佢d故意大blowback, 不過暫時買過支v3 Olympic arms短ar同楓葉聯乘鋁bolt短槍都無咩大問題,穩陣

個人意見其實台仔槍一向都多多少少甩甩漏漏,自己喜好、財力同能力接受到邊樣咪玩邊樣,其實有d人下下hard sell某d牌都真係幾煩

引用:
原帖由 里安 於 11-1-2024 21:55 發表

D料同設計承受唔到佢d故意大blowback, 不過暫時買過支v3 Olympic arms短ar同楓葉聯乘鋁bolt短槍都無咩大問題,穩陣

個人意見其實台仔槍一向都多多少少甩甩漏漏,自己喜好、財力同能力接受到邊樣咪玩邊樣,其實有 ...
Marui唔係唔好
係個人接受唔到射擊感好弱 所以先自找麻煩

同埋有樣野係唔關系統事 好似glock hi cap咁
你想砌一個款 就要夾好多牌子parts 砌埋係唔順既 塵世間最慘既事就係咁
咁岩v算係食正軍版既樣岩我口味

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-1-2024 22:10 發表

Marui唔係唔好
係個人接受唔到射擊感好弱 所以先自找麻煩

同埋有樣野係唔關系統事 好似glock hi cap咁
你想砌一個款 就要夾好多牌子parts 砌埋係唔順既 塵世間最慘既事就係咁
咁岩v算係食正軍版既樣岩我口 ...
鋼bolt唔係問題,試下拆auto司牙睇下個極速,如都係唔满意就可能係其它setting,如hammer弹弓太硬、尾通排气不足…..
要追到marui係有D難度,佢有彈弓buffer. 但係可以做到唔會差太遠.

引用:
原帖由 0050100 於 12-1-2024 00:00 發表

鋼bolt唔係問題,試下拆auto司牙睇下個極速,如都係唔满意就可能係其它setting,如hammer弹弓太硬、尾通排气不足…..
要追到marui係有D難度,佢有彈弓buffer. 但係可以做到唔會差太遠.
得閒拆黎試下先
反正打game多數單發 連發只係試下佢順唔順姐

發新話題