發新話題

[VFC] VFC,AR系统

引用:
原帖由 gainax 於 16-1-2024 17:01 發表

良心意見,同好多玩開個d系統師兄都認同某d型號只係冇得揀局玩,唔講系統設計掂唔掂,dQC爆呢度爛個度都見怪不怪了
所以而家好多人轉gp私下傾,我只係上黎做丑人個個,好多見光問題就收6c迅,所以大家都唔公開自己 ...
而家我希望你!一係就0係呢度分享點改V記,一係就出少句聲,無需解釋,只會越描越黑
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 stevechau 於 17-1-2024 09:48 發表

我都的確眼見呢個怪象好多年, 但只能講句玩既用既野自己用得開心順手就唔會理人地目光同把口點踩, 有時心情好甚至自嘲埋一份又點話
我玩出黎性價比高過人地, 滿足感大過人地, 唔通又要耀武揚威通街唱, 話當年行 ...
佢咪就係成日用超跑比喻佢D MWS
咁我本人真係唔仲意超跑我仲意G class甚至Jinny
咁係咪唔渣得車
不過香港渣超跑,紅燈唔洗停車 過紅隧唔洗塞車

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-1-2024 01:32 發表

我依家主要係用鍛版vfc mk18落場 另有原裝dna 733 發覺上匣先cock槍 撞針都係對唔正 但擊發到既
vfc mcx rattler本身就v3 完全無問題

多個題外消息 3月有vfc mcx spear lt 9inch gbb
落場主要用DNA MK18同XM177
而家買返VFC D V3又比我想像中無咁差
甚至身邊人玩MPX MCX都唔差,但硬係要少少修正
我自己係唔滿意個hop up

引用:
原帖由 里安 於 17-1-2024 10:36 發表

買dna 733之前有買vfc 733
的確冇咩問題 未落場唔知個滾輪hop up得唔得

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-1-2024 10:39 發表

買dna 733之前有買vfc 733
的確冇咩問題 未落場唔知個滾輪hop up得唔得
之前玩V2定叫2018版,果水真係麻麻,D牙開歪都夠膽出貨

引用:

最近入咗支SR16e3 v3 14吋版,感覺又唔差,hop up打25珠打得又遠又直,係個跟槍鋼Bolt有D緊同實,搞到Boltblack唔多順,落咗油同打咗十多匣後以大有改善鬆返晒。
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

各位大哥,想請教一下
小弟入手23年尾V3 416D,想問下大家有沒經驗這416 hopup如何?
因為都是由回氣座調節的,會不會都有打幾發後有鬆掉走位的情況,感謝大家

引用:
原帖由 3904gary 於 17-1-2024 15:32 發表
各位大哥,想請教一下
小弟入手23年尾V3 416D,想問下大家有沒經驗這416 hopup如何?
因為都是由回氣座調節的,會不會都有打幾發後有鬆掉走位的情況,感謝大家
依家有個技巧 有機會鬆既螺絲就用marker畫一筆上去
鬆左就知
有d槍hop up都可以咁做 唔同彈重用唔同色咁又得

引用:

mcx已經比mpx再成熟少少
係要換左條charging handle

準備殺個鍛m4 lower砌nsw rattler

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-1-2024 01:24 發表

mcx已經比mpx再成熟少少
係要換左條charging handle

準備殺個鍛m4 lower砌nsw rattler
身邊朋友係個bolt release彈弓仔太硬

引用:
原帖由 里安 於 18-1-2024 06:39 發表

身邊朋友係個bolt release彈弓仔太硬
lock唔到bolt?
如果唔講款 我推mcx多過ar

mpx我冇留既原因係枝野gen1,2,3大雜燴黎 唔知想點

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-1-2024 06:47 發表

lock唔到bolt?
如果唔講款 我推mcx多過ar

mpx我冇留既原因係枝野gen1,2,3大雜燴黎 唔知想點

Bolt lock問題

想問下有無師兄試過將把416a5 換返做ghk個種hopup座?
個前調真係打兩三場就鬆真係好煩

回覆 133# 的帖子

http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/3451
可參考papago呢篇文,講vfc ar可改old version hop up chamber或者楓葉chamber

引用:
原帖由 Tom561 於 22-1-2024 15:15 發表
http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/3451
可參考papago呢篇文,講vfc ar可改old version hop up chamber或者楓葉chamber
thanks 師兄
研究下先

發新話題