發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 alex29 於 28-4-2008 23:05 發表

WA 原裝數巳合用市面上大部份魚骨, 我裝的 RIS 都是用WA 原裝數.
kac ris ?

引用:
原帖由 gtoray 於 29-4-2008 02:40 發表

kac ris ?
都可以, 不過可能要攝小小野

附件

29-4-2008 22:50

過氣槍友

引用:
原帖由 alex29 於 29-4-2008 02:22 發表

請問師兄原裝條槍管長度啱唔啱?
可能是公差問題,因我裝舊真準已自開窿,搬裝WA管,準星移前少少約1mm
都算啱.

引用:
原帖由 0050100 於 29-4-2008 14:16 發表

可能是公差問題,因我裝舊真準已自開窿,搬裝WA管,準星移前少少約1mm
都算啱.
明白, 但師兄你點解唔等埋新槍管推出先裝呢?
我總覺原裝 WA 槍管好唔掂....(因為分咗三節關係)
驚頂唔須個前鋼準昇
過氣槍友

引用:
原帖由 alex29 於 29-4-2008 20:18 發表

明白, 但師兄你點解唔等埋新槍管推出先裝呢?
我總覺原裝 WA 槍管好唔掂....(因為分咗三節關係)
驚頂唔須個前鋼準昇
無所謂啦!槍系要又折又裝至好玩,由好地地又攪到壞.
由壞又攪到難,呢道好多師兄都系手痕友 :?

以為圓寂 ,原來虛驚~

話說上星期日打Game時帶埋枝WA M4去比一衆兄弟享受吓[震膊]樂趣,
不斷义氣不斷打,打到罐新Topgas就冇之時,單發扣Trigger冇反應,但撥去Auto度就唔扣Trigger都曉自己開鎗(真正Full Auto)~
心想:你終於圓寂啦~呢d咁嘅情況大概聯想到係Sear作怪,加上原裝用料柔軟,一d都唔奇.

過兩日終於有時間爆開佢睇吓衰乜,赫然發現Bolt Catch上一粒鼻屎大小般Parts不見了~!!

附件

30-4-2008 01:33

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +5 30-4-2008 01:59
  • gtoray 威望 +5 30-4-2008 01:59

之後用電筒照一照Hammer set,發現鼻屎攝在其中,了返出來後,一切回復正常~

附件

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +5 30-4-2008 01:59
  • gtoray 威望 +5 30-4-2008 01:59

不過呢粒鼻屎好麻煩,WA唔整實佢皆因呢件係消耗品,但若高於水平開鎗則有機會震跌...
都唔知點搞好...

附件

30-4-2008 01:34

本帖最近評分記錄

見拆開,就順手拆開個飛機修一修jam彈後撞凹嘅推彈咀

附件

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +5 30-4-2008 02:00
  • gtoray 威望 +5 30-4-2008 02:00

要攞飛機出嚟先要拎走左邊一塊膠.
再取出Bolt尾的E夾,基本分離完了.

附件

30-4-2008 01:35

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +10 30-4-2008 02:00
  • gtoray 威望 +10 30-4-2008 02:00

飛機尾有小幼pin,打出嚟,就可將內部parts抽出.

附件

30-4-2008 01:36

本帖最近評分記錄
  • gtoray 金錢 +5 30-4-2008 02:00
  • gtoray 威望 +5 30-4-2008 02:00

WA M4的飛標(Floating Valve)與手鎗的不能共用(好正常)

附件

本帖最近評分記錄

換上了新Madbull噴火豬,這東東還可以調較音量大細呀!!

附件

30-4-2008 01:37

這個可試一試塗一至兩層的指甲油在柱位,乾後再裝上

保養個bolt, 可平時唔常玩bolt lock, 入彈到彈匣很,頂部有個細條,把其挬向前,bolt lock功能便會停止運作,可時玩時唔玩。
回來打疫苗

回覆 #149 olka 的帖子

指甲油~可以一試啊~Thanks~~olka兄!!

只可惜Bolt Lock是非常非常吸引的效果啦,明知會壞也不理,照玩!!
反正遲早有強化parts的.....大概......

發新話題