發新話題

Japanese army stuff?

引用:
原帖由 HunterX 於 22-2-2007 23:59 發表

問題係而家日本軍隊(I don't care what it call) 同政府既主要勢力擺到明係右翼。
成個社會既主流聲音只有右翼。
而佢地係未曾正式為佢地所做過既事道謙, 甚至否認佢地既暴行。

我睇唔出中國人有咩原因 ...
問題是我們這些消息來源也是來自電視新聞和報章報導吧.是不是真的只有右翼我們未必知道.但新聞和報章或多或少也加入了自己的立場下去的.

但個人認為日本否認其二次大戰的罪行是可恥的.(雖然這可能是因為民族性格問題,但這個不是籍口.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

希望大家將討論集中回 JSDF stuff
勿將 topic 政治化~

oh it seems a bit hard to get one BDU.....I hope I'll be lucky if I go to 'Moscow' etc
By the way, could I ask the assistants to hold or reserve one?

(I agree with you   in the future  people may not use guns but 'economy'. In fact, I still think that what
Japanese army did in WW2 was DEFINITELY WRONG    if you really hate Japanese that much  why not
blame German too?  sometimes i just think we need not to take something too serious   However it does
not mean we should forget their wrong doing   just try not to mix things up dude   )

Last remind:
希望大家將討論集中回 JSDF stuff
勿將 topic 政治化~

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:39 發表

香港有日本數碼花??
我只是想講......
你唔講我唔講又冇日本棋係衫上, 唔一定有人知師兄著緊日本花。
連比其他人吵既機會都冇,因為知點分的人是少數,但反對的人是多數

引用:
原帖由 alien 於 22-2-2007 11:45 發表
你都是去日本yahoo 找人代bid吧
我有個fd都系咁先入手到套陸自BDU........
嗯,我個人認為樓主親身去日本買一套會更便宜,而且自從馬記出了89式後有很多日本軍品店都以陸自full set作招徠,我相信不太難找.

支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Paul 於 23-2-2007 00:42 發表

我只是想講......
你唔講我唔講又冇日本棋係衫上, 唔一定有人知師兄著緊日本花。
連比其他人吵既機會都冇,因為知點分的人是少數,但反對的人是多數
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:47 發表

其實我自己都未知點分日本花同加拿大花

我問十個日本人,沒有一個愛打仗。
世上所有軍人都係根上頭軍令話事。
打仗便是打仗,全冇人道,人性。
你有感傷,感覺,全是事後的事。
如今天是戰亂時,你根本沒有說對錯的力量、更沒有可能有感傷,感覺。
打仗時,只有,殺與逃。

引用:
原帖由 Paul 於 23-2-2007 00:53 發表

其實我自己都未知點分日本花同加拿大花
答案

Japanese BDU!!!  by the way   could I ask the shop assistants to hold or reserve one?

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:47 發表

嗯,我個人認為樓主親身去日本買一套會更便宜,而且自從馬記出了89式後有很多日本軍品店都以陸自full set作招徠,我相信不太難找.
係超易....是但一間有槍賣既都可能有...

引用:
原帖由 WAIKO01 於 23-2-2007 00:11 發表

對,現實就是這樣.因為現在已經不再是殖民主義時代,而是利益時代.日本不會再大動干戈來搶殖民地來維持自己國家的利益,因為現在已經有人用雙手親自送上利益給他們了,而且也是因為現在不是殖民主義時代,所以日 ...
日本自已不會敢玩過界
因為連美國i都提出中i國威脅論
軍國主義復辟後 他們可能會主力引起美國跟中i國的糾紛
讓美國跟中國作戰 坐收漁人之利................無論中國贏定美國贏(講到好似BF2...........)
日本都發,美國贏 日i本幫拖 美國自會比甜頭
中國贏 但i都是會兩敗俱傷 要攻擊中國 或將中國杯葛也較易

by the way
陸自既花好易認下.......因為遠睇就像........點點i點..............

d綠色又唔系好沉 幾鮮下............

by the way
考考大家 陸自用咩手槍的?
(有睇軍火庫就知 )

引用:
原帖由 alien 於 23-2-2007 15:49 發表

日本自已不會敢玩過界
因為連美國i都提出中i國威脅論
軍國主義復辟後 他們可能會主力引起美國跟中i國的糾紛
讓美國跟中國作戰 坐收漁人之利................無論中國贏定美國贏(講到好似BF2...........)
...
簡單到唔想答....
シグサワーP220(スイス)

問番轉頭....呢支...

簡稱叫做咩?

發新話題