發新話題

有朋自CGF到MS家家訪?

回覆 #30 -l- 的帖子

唔好話你"訓"街為何不早揚声?
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #27 ea4101 的帖子

UK 話大唔大,話細唔細,太遠食咗補唔番?

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 12-6-2008 22:51 發表
唔好話你"訓"街為何不早揚声?
佢來左小弟家借宿一宵
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

回覆 #15 gtoray 的帖子

係喇俾老妻睇到又黑口黑面,好玩唔玩玩柴刀?下次去電視房斬死一個都無人知喇?

尊重人格, 請勿抄習

MS你可以鼓勵一下啲中學生讀書
為了去英國探你俾心學洋文和儲錢

我和內子想明年返Newcastle行吓(你話好cheap嘅地方)
有機會一定翻轉你屋企

MS家好靚阿~
我都好想老左屋企都keep到係咁樣~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 mswong 於 12-6-2008 22:03 發表
放在廳中全部奄槍在槍房全部堅!老妻話老頭子今年花甲,家中不宜放武器喎!吓セ我係花甲咩...........非禮XX?
MS鐘意嗎???

SUN 太陽報

華籍花甲老翁在英拐帶多名青年
圖用鎗支及美食引誘別人打手鎗

講吓笑

回覆 #37 B20_hk 的帖子

後生野咩都唔懂,請問咩叫"花甲"

引用:
原帖由 hmstalent 於 13-6-2008 00:08 發表
後生野咩都唔懂,請問咩叫"花甲"

豉椒花甲

actually:
http://hk.dictionary.yahoo.com/search.html?q=1&s=%AA%E1%A5%D2

回覆 #39 gtoray 的帖子

唔係花蜆咩!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #39 gtoray 的帖子

咩字典有個咁既詞語架
睇黎我d中文仲有進步空間

引用:
原帖由 mswong 於 13-6-2008 00:27 發表
唔係花蜆咩!
係叫花甲啊
英國有冇得食呢 ?
好味啊~~

回覆 #41 hmstalent 的帖子

出年中文會考會唔會考"花甲"架

引用:
原帖由 B20_hk 於 12-6-2008 23:45 發表
MS你可以鼓勵一下啲中學生讀書
為了去英國探你俾心學洋文和儲錢

我和內子想明年返Newcastle行吓(你話好cheap嘅地方)
有機會一定翻轉你屋企
前年坐火車經newcastle,上左幾個波牛
一路大聲唱會歌,一路滋擾乘客,仲眼超超,我爭d就郁佢了:x

引用:
原帖由 gtoray 於 13-6-2008 00:17 發表

係叫花甲啊
英國有冇得食呢 ?
好味啊~~
唔係花蛤咩  

花蛤=大蜆
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

發新話題