發新話題

政府準備捐一百億比四川

不過咁...大陸近十年益左兩個特區唔少
呢次老豆有難
邊個唔幫就知邊個不孝喇.....

無話唔幫,只是應該量力而為~

記憶Econ呀sir講過...香港係有1萬億"處"備....
不過今次用得重多個沙士.....

引用:
原帖由 gtoray 於 5-7-2008 11:39 發表
呢次老豆有難
其實俾就俾硬ga la...睇下幾多ga je... d大陸佬根本就老馮問你拎ga la...

呢幾年俾好多錢香港搵呀....不過同時拎埋哂你d技術,偷哂你d技巧,再搶埋你d優勢,等你搵多幾年就俾佢收你皮咁解 lor...

引用:
原帖由 gtoray 於 5-7-2008 11:39 發表
呢次老豆有難
益?
Can you explain what things China 益 us?
Only have a mouth to say 益. ..

引用:
原帖由 小安哥 於 5-7-2008 12:32 發表

益?
Can you explain what things China 益 us?
Only have a mouth to say 益. ..
唔係呀公放自由行落尼買野,香港有錢收?

唔係呀公借D椅奧運又關香港事?

唔係呀公下下放水俾香港, 香港都唔知過唔過到03-05年果關
鵰。豹。狸。獅。狒

雖然擺明係曾特首擦鞋, 但唔俾佢得逞, 唔通過佢又會被世人視為不義... 唉...
click>

引用:
呢次老豆有難
但係講真都唔係咁科水法掛....之前已經科左一次, 又科?!

其實D錢係咪用得其所真係大家心中有數, 佢條友仔今次真係送羊入虎口
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
呢次老豆有難
好老實...你問下師奶...睇下大陸幫多定害多

幫又俾人落袋
唔幫又話唔幫人見死不救
見到人地俾得咁開心,你又想科水
不如認真D搞搞本土經濟搞返掂個市先la

引用:
原帖由 ea4101 於 5-7-2008 14:12 發表
幫又俾人落袋
唔幫又話唔幫人見死不救
見到人地俾得咁開心,你又想科水
不如認真D搞搞本土經濟搞返掂個市先la
你唔係諗住有得搞呀?

三通都通左啦wor...洗鬼理你香港呀?人人都直入啦~
貨運? 大佬港口又平又抵又多又快,三通埋--->收皮
商務? 大佬人工平,一街大學生,一早偷哂你地d經營技巧--->收皮
旅遊? 台灣多野玩過你,迪士尼上海又起,海x公園?一次夠玩啦~--->收皮
我地食既野,大陸運入來...
我地賺既錢,大陸送落黎...
我地既機會,大陸施捨既...

搞?問中央啦~政府?算吧啦!

香港己徑被邊緣化
本土就一事無成
不如拎D 錢幫左自己先
D 高官仲成日叫D 人唔洗擔心
香港仲有競爭能力
好明顯硬件唔夠人新,大,
仲可以自我安慰...........

引用:
原帖由 mujiadam 於 5-7-2008 12:55 發表

好老實...你問下師奶...睇下大陸幫多定害多
事實就係幫多
不過 side effect 都唔少
而且係因為由香港人一直有d睇唔起ge大陸

最大問題就係慷慨人地, 虐待自己 !

真係批出100億......d貪官又可以發達了 lolv

發新話題