發新話題

[認真] 紅牛

引用:
原帖由 101653 於 7-7-2008 10:39 發表

唔係WO....我飲完跑果陣反而唔會唔夠氣....只係跑完隻腳好似斷左咁....
但係如果平時有練開....個肺活量大既話....根本唔需要呢D野....
呢D野只係加強你的意志....令你唔覺累....跑果陣唔覺冇氣....
所以一般運動最好唔好飲,就算係100m的爆炸力同x game的爆炸力都係兩回事,
一般運動係要學識好好分配糖(爆炸力)和脂肪轉化能量(耐力),
x game一上場就在幾分鐘來用盡佢,唔需要考慮太多,
我自己玩單車,RB和MTB中的XC都唔飲的,
但我見MTB中的DOWN HILL,DJ,4X等超爆炸力比賽好常用.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 7-7-2008 13:27 發表

所以一般運動最好唔好飲,就算係100m的爆炸力同x game的爆炸力都係兩回事,
一般運動係要學識好好分配糖(爆炸力)和脂肪轉化能量(耐力),
x game一上場就在幾分鐘來用盡佢,唔需要考慮太多,
我自己玩單車,RB和MTB中的 ...
我自己就跑長跑先會飲....
1600米/3200米比賽果時就會飲
因為我唔係成日練....加上我食煙....
所以對我黎講好大幫助
不過我飲人地唔飲....硬係覺得好似出貓咁....

引用:
原帖由 laurence 於 7-7-2008 13:16 發表
煙仔可以咁光明正大咁放係街賣
但會死人
丫....咁你又岩WO....(反駁不能...)

係咪好似話,一日內飲過量的話, 會有生命危險?

紅牛有麻黃,少飲為妙。
Kurtzns

shark呢?
有無人飲過?

Shark

呢隻
引用:
香港首隻純天然能量飲品Shark將於本月18日推出市場,為繁忙一族注入健康與活力。

長時間專注用神、頻繁應酬以及夜生活等皆會令人腦力下降、體力消耗,導致精神難以集中。通常這些時候人們慣於以濃茶、咖啡、甚至是一些含有化學成份的能量補充飲料來提神。不過,濃茶及咖啡對於神經及消化系統帶來過份的刺激,長期會產生失眠、食欲不振等副作用,而化學飲料更會引致心悸、氣促等不良反應,長期飲用會危害身體健康。

Shark明白到要達致快速補充體力之效果,同時令身體更健康,必須採用純天然的成份配製能量補充飲品。所以,她們特別從亞馬遜流域蒐羅當地獨有之天然植物「瓜拉納」(Guarana),用以配製Shark飲料。「瓜拉納」蘊含豐富的天然生物鹼、蛋白質、維生素及礦物質等,乃人體必需的主要營養,亦是能量補給的直接來源,多年來已為當地之印第安人帶來健康和長壽。此外,「瓜拉納」之有效成份亦被醫學界證實可舒緩輕度焦慮以及精神緊張之症狀。

Shark之另一有效成份「牛磺酸」(Taurine),乃人體必不可缺之氨基酸,於增強心臟功能、記憶力及抗氧化能力上擔當著非常重要的角色。再加上配合維生素B群(Vitamin B group)之促進代謝能力,為人體帶來「極速充電」的效果。

奪目的銀色鋁罐,套上推廣期間所用之鯊魚外型紙品包裝,令整個產品充滿活力和創意。為貫徹產品於口味上迎合不同需要,Shark除了可單獨飲用外,亦可混和其他飲料一同享用。Shark更特設五款雞尾酒調製法:「紅番鯊」(Absolut-ly Sharking)、「古銅鯊」(Razor Shark)、「金輪鯊」(Lemon Shark)、「大白鯊」(Jaws)及「青影鯊」(Shark Reflexes),為飲品享受帶來衝擊和樂趣。

Shark香港區負責人表示,產品之生產商為泰國著名的健康機能性飲料公司Osotspa,Osotspa早於1965年開業,為當地歷史悠久的品牌,多年來致力生產各類健康或能量飲品,當中最受歡迎的Shark於美國、澳洲等地均有極佳銷量。而Shark最近亦擔任了澳門拳賽之贊助商,比賽拳手於飲用 Shark天然能量飲料後,可明顯地維持5至6小時之活力。

Shark將於本月十八日於全線百佳超級市場,TASTE,華潤超級市場及大昌食品市場推出,定價為港幣13.50元。

回復 22# 的帖子

SHARK 同 red bull差唔多 ~
不過 shark 就平d

另外 red bull 其實好似booster 咁 boost 你嘅energy出嚟囉 ~
咁用左左嘅energy , 就你要休息番囉 ....

不過如果飲得多, 個booster 效果就冇咁明顯囉

咁開始前一小時左右飲ok啦?

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 7-7-2008 23:43 發表
咁開始前一小時左右飲ok啦?
ok既....可以遲少少....
一個鐘至半個鐘前到啦....
每個人的吸收能力都唔同....
有D人可能快D有效....有D人慢D....
有D人可能冇效果少D....有D人多D....

我自己第一次drink半罐都覺得好勁

但到第二次就無料到了

引用:
原帖由 里安 於 7-7-2008 23:57 發表
我自己第一次drink半罐都覺得好勁

但到第二次就無料到了
咁快有抗體?

皇家空軍

麻黃素 = 禁藥
引用:
麻黃素是一種興奮劑。可加強運動量的運動功能。對減肥也有一定效果。麻黃素是從中藥麻黃中提取出來的。是有腎上腺素類似的作用,可影響心和神經系統,是一種興奮劑,在體育界是禁止服用。在美國職業運動員中禁止服用,在奧林匹克大賽中也禁止服用。加拿大去年取消了麻黃素產品。丹麥僅允許處方中含有麻黃素。

唔好飲太多....我試過通頂打GAME...一個下午飲8罐....打完GAME差D落唔到車....

引用:
原帖由 Royal_9413 於 8-7-2008 00:15 發表

咁快有抗體?
真的

我諗住通頂用佢

點知7點飲完10點都眼訓

發新話題