發新話題

[認真] 每當變硬時...[已解決]

回復 13# 的帖子

恭喜tonyjaa兄!

繼續返房用條腰un多幾un~~~ hahahaha
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

咪好囉
恭喜 恭喜

引用:
原帖由 甜甜 於 19-7-2008 10:19 發表

每個人都要唔同特點,
有d人要人地發脾氣、鬧過先至知錯d咩
一樣米養百樣人,家家有本難諗的經
所以知道對方係點,係咩人,自自然然有你既辦法對付
如果真係鬧過先知錯咩野就好囉
鬧完仲要將所有錯歸究為"誤會",又將責任推開,你都咪話唔激氣
明明嬲果個係我嘛... 唉

係呢! 都話牀頭打交牀尾和!   
井底之蛙, 啋你都傻!

照睇問題未解決, 只是放埋一邊唔攪大住, 積下積下, 睇邊個忍唔住, 下次會爆得大穫D, 一次大過一次..我見自己同身邊既人都唔少, 過唔倒...分開....過得倒...白頭到老....
男人女人想法唔同, 宜家三十幾歲男人都童心未泯, 女人就成熟D, 想專注家庭, 經濟上想更當裕, 希望男人以事業家庭為首....that is the problem....

小弟结焝成三十幾年, 吵交唔少, 亦"牀尾和"唔少..........

小弟好杯中物, 在當兵時常流連兵房Mess, 或與三五知己暢飲, 老婆時時炸形, 有時做完大件嘢, 就與同事共飲減壓, 但老婆時常不明白, 吵吵駡罵唔少......好多時都係在"牀尾和"......
年青夫婦, 一定有既事, 但如果互相有感情既, 就一定冇事, 生番個小朋友做保險更佳!
井底之蛙, 啋你都傻!

呢次只係預演之後陸續有來
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-7-2008 00:11 發表
乜你咁架~
仲諗住你明白我。

大家要明白,我係將我本來屬於我自己嘅野轉左一半俾佢,
係我自發性去做,

佢擒晚知道左,即時攬實我。
老實講,我唔可以去衡量佢愛我有幾多,
但人一世物一世,我嘅野同佢分享,同時希望佢都會接受我嘅野。

可能女人係現實嘅,不過,我真係愛佢,我應該一早想到這種問題。

之前大家財政獨立,我有我嘅,佢有佢嘅,

真係冇照顧到佢嘅哩方面。

不過,佢有左我b, 當初一切我都覺得理所當然,

宜家,俾足信心佢,佢應該安心吧。

不過,佢唔知我嚮會度擁有幾多支槍,俾佢知又係煩,找屎吃。

所以弟兄講得arm,哩個係一個未完的結局。

但願人長久...
Kurtzns

引用:
原帖由 jwlchan 於 23-7-2008 23:59 發表
小弟结焝成三十幾年, 吵交唔少, 亦"牀尾和"唔少..........

小弟好杯中物, 在當兵時常流連兵房Mess, 或與三五知己暢飲, 老婆時時炸形, 有時做完大件嘢, 就與同事共飲減壓, 但老婆時常不 ...
我嚮佢心目中永遠係滲蚊仔,除左xx時。

不過我今晚真係好興奮。心頭大石我放下了。

老婆點會唔緊。

希望佢唔好再咁火爆,體貼下啦。
Kurtzns

引用:
原帖由 louisli 於 23-7-2008 22:00 發表

如果真係鬧過先知錯咩野就好囉
鬧完仲要將所有錯歸究為"誤會",又將責任推開,你都咪話唔激氣
明明嬲果個係我嘛... 唉
你係幫男家女邊邊先?

不過事過境遷, 唔好諗喇。

總之,feel so good 啦。

Kurtzns

多謝各界弟兄支持。

我會好好打好我嘅槍,完成我嘅目標,同時會好好愛惜家庭。
Kurtzns

引用:
原帖由 tonyjaa 於 23-7-2008 17:59 發表

我嚮佢心目中永遠係滲蚊仔,除左xx時。

不過我今晚真係好興奮。心頭大石我放下了。

老婆點會唔緊。

希望佢唔好再咁火爆,體貼下啦。
我今年五+幾歲, 我老婆细我成十年, 佢而家都當我係細佬.......唉, 女人係咁既叻!
師兄, 信我啦, 雖然有時我個人好衰格, 但我仍然係忠既, 生個细佬, 有事就"牀尾"和左去.....做男人係咁既啦, 身體可以硬, 但脾氣就一定唔好咁硬, 佢始终都係要輸比你既!
有問題既, 揾我傾下啦, 我经驗始终多D......
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 24-7-2008 02:11 發表

我今年五+幾歲, 我老婆细我成十年, 佢而家都當我係細佬.......唉, 女人係咁既叻!
師兄, 信我啦, 雖然有時我個人好衰格, 但我仍然係忠既, 生個细佬, 有事就"牀尾"和左去.....做男人係咁既啦, ...
收到,明白的,很好的交談。
Kurtzns

師兄, 剛睇返你之前既文章, 你俾一半老婆....?????唔知係乜, 如果係錢財, 你地最好Join Account, 因為, 佢既亦係你既, 相反亦係一樣, 女人千祈唔好俾佢地有私房錢, 平均D好.........

好好打好你嘅槍,  我睇就知你地會長斯守, 其實, 你地两個都係小朋友.........又多口講多句, 你外府又唔乜化......
緊係想你地一齊好既, 唔通離焝好??????? 食左乜呀佢?
點都好, 做男人既就忍左佢, 牀尾和和氣氣算數

始終你Win晒!

井底之蛙, 啋你都傻!

發新話題