發新話題

無線奧運...最廢最新...

引用:
原帖由 keane 於 11-8-2008 11:40 發表
收音機 已經彈佢地果D 奧 運 閒 人 主持, 但係屆屆彈, 兩台屆屆都咁做

係體育主持呢方面, 覺得有線電視比其他台超晒班 ( 比錢睇係唔同D, 新聞台主播都好樣D )
我都有有線喎
有線邊幾個台有奧運睇?
thx~~

引用:
原帖由 anjhl 於 12-8-2008 17:40 發表

我都有有線喎
有線邊幾個台有奧運睇?
thx~~
有線得網上直播......

引用:
原帖由 siwel 於 12-8-2008 16:48 發表
都係亞視好睇d
起碼沒TVB多廢話。看中美籃球賽一對比就好明顯。

前日睇無線,朝早直播男子200米自由式決賽(唔知有冇記錯,好似係自由式)

方X生:嘩!費比斯真係好快呀!

香港呢邊的主持:可唔可以講下佢有幾快呢?點解佢游得咁快呢?

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到佢真係好快咩?如果我落埋去游你就知佢真係好快!

面,係人地比;架,係自己丟....

谷Q氣,即刻轉過去睇亞視,無錯,雖然佢過ATV的高清都冇TVB咁清,但係佢個評述真係好好多!講緊人地件泳衣點點、講佢轉身o既時候點點、入水o既時候點點.....

我頂!方X生係前運動員!?收皮喇!
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

女排輸古巴後, 李思雅 (訪問)中國女排教練 :

李問 : 你們還有沒有信心, 取得分組賽冠軍

佢有無分組賽常識架 ?

真係唔知點答好, 講有又死, 講無又死 .

最後人地識執生, 答佢唔係同信心有冇關.

引用:
原帖由 積夫 於 14-8-2008 01:55 發表
前日睇無線,朝早直播男子200米自由式決賽(唔知有冇記錯,好似係自由式)

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到 ...
唔係場場咁廢ge
我記得佢有講係佢腰長

引用:
原帖由 usmc 於 13-8-2008 05:17 AM 發表

起碼沒TVB多廢話。看中美籃球賽一對比就好明顯。
徐嘉樂 is the best,無記成日好刺激呀. 好刺激呀……….

女排本來想睇下亞視,但係亞視的收音好差
成日有d 拍手聲,棒棒聲...
都聽唔到打波聲

昨晚女排睇 ATV 主要原因係比賽期間完全無廣告, 好暢順   加上有徐嘉樂.

而且估到   TVB 會有果位 " 叉燒阿叔 " 成日大叫, 好嘈, 好煩    

加上李小姐又成日爭野講, 插嘴, 搭嗲, 食佢口水尾, 所以唔睇TVB

無記真係好q廢
港姐真係快d返火星,地球唔岩你地ga

另外,值我一讚係亞記既徐嘉諾又專業及博 覽

http://siuhakfans.blogspot.com/

引用:
原帖由 甜甜 於 14-8-2008 12:34 發表
無記真係好q廢
港姐真係快d返火星,地球唔岩你地ga

另外,值我一讚係亞記既徐嘉諾又專業及博 覽
我最欣賞佢o既, 係講到好似樣樣運動佢都識玩.

引用:
原帖由 積夫 於 14-8-2008 01:55 發表

方X生:因為佢真係好快囉!你睇唔到 ...
Agree

引用:
原帖由 keane 於 14-8-2008 12:30 發表
昨晚女排睇 ATV 主要原因係比賽期間完全無廣告, 好暢順   加上有徐嘉樂.

而且估到   TVB 會有果位 " 叉燒阿叔 " 成日大叫, 好嘈, 好煩    

加上李小姐又成日爭野講, 插嘴, 搭嗲, 食佢口水尾, 所以唔睇 ...
叉燒阿叔

個位小姐快d收x 唔好再講啦

兩台現場直播, 個人感覺:

TVB 阿邊個專業評述有番工, 就播邊樣賽事  (特別係上下午時段)

唔齊人就求其揾D有中國隊出賽既比賽播放, 揾果位甚麼體育系博士, 夾硬頂  

ATV 就覺得邊個賽事精彩好睇, 多人關注的, 都盡量去播

今日下午 ATV 播李佳薇打乒乓球好精彩, 有專業評述講.
相反 TVB 江嘉良可能無番工, 得兩個百搭(體育系博士+港姐)講拳賽 ... 好悶

發新話題