發新話題

[認真] 將好戲量踢出旺角...

將好戲量踢出旺角...

見到「面書」有呢個Group..
老老實實..我很愛藝術..街頭表演也不是問題,
我也看過佢地既「誠精女友」,見到佢地把路人捲入表演...以為有新意...
但很不知所為,又細聲,但引來一大群人....
N個月都係果味戲,我開始非常反感,一場戲做足成年??悶唔悶...
仲又,個Group講得好啱...佢哋真係好X阻街!
日日如是...

有點借藝術文化之名來把行人專用區劃為自己劇團的專用區,阻街、騷擾途人、擺賣等....
...

我淨係知佢好x阻街
又放哂d banner係地下

我已經由兜路改左做直踩...sorry~

總之夜晚見到佢地就想講粗口....

之前因為要經果邊去轉車
日日都比佢地阻住

其實有無得話佢地阻街呢

要睇下佢地有冇申請
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

回復 1# 的帖子

我都有同感

個條街因為多人行,馬路先劃為行人專用,果一班人又同你阻番,宜家行過D 時,會特登係佢D邊D撩佢上黎,得人行多兩行成塊同佢收檔。

宜家見到重擺埋檔賣野,如果無拎牌,下次佢就報串
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 22-8-2008 22:56 發表
我都有同感

個條街因為多人行,馬路先劃為行人專用,果一班人又同你阻番,宜家行過D 時,會特登係佢D邊D撩佢上黎,得人行多兩行成塊同佢收檔。

宜家見到重擺埋檔賣野,如果無拎牌,下次佢就報串
最擺命係行番上"行人路" 又要d 咩會咩卡叫你申請
前無去路 後有追兵

其實我覺得無乜問題喎.. 人地唔好睇你咪行開囉  佢都淨係擔左條梯係中間咋嘛..
要計阻街.. 信用卡, PCCW, i-cable, NOW TV個D呢?? 佢地更加100%犯法添
要接納街頭藝術表演.. 第一步就要要接納唔同的聲音.. 人地係廢, 你咪由人地做, 自己做自己野囉
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 jeffreywo 於 22-8-2008 22:31 發表
見到「面書」有呢個Group..
老老實實..我很愛藝術..街頭表演也不是問題,
我也看過佢地既「誠精女友」,見到佢地把路人捲入表演...以為有新意...
但很不知所為,又細聲,但引來一大群人....
N個月都係果味戲,我開始非 ...
整佢個制....之前我行過....我拖住我女朋友....
我記得果時有個女仔坐係堂梯上面揸住"徵男朋友"的banner....
果個八婆跳落梯走埋黎問我願唔願意做佢男朋友....

[quote]原帖由 101653 於 23-8-2008 00:29 發表

整佢個制....之前我行過....我拖住我女朋友....
我記得果時有個女仔坐係堂梯上面

引用:
原帖由 gtoray 於 23-8-2008 00:33 發表

小爆佢囉~~
佢仲要捉住我隻手問牙....

我話:死X開丫....
佢仲同我講番:真係唔得牙??....

引用:
原帖由 101653 於 23-8-2008 00:37 發表

佢仲要捉住我隻手問牙....

我話:死X開丫....
佢仲同我講番:真係唔得牙??....
叫佢除褲先啦~

引用:
原帖由 gtoray 於 23-8-2008 00:39 發表

叫佢除褲先啦~
你咁過份既??

引用:
原帖由 101653 於 23-8-2008 00:42 發表

你咁過份既??
要做妳女友就要過呢一關

發新話題