發新話題

[認真] 你地識唔識吹口哨?!

引用:
原帖由 supermad 於 4-7-2009 22:03 發表
死啦...
講錯左少少...
比人無限放大呀!!!!
help...
香港人的特性
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 16# 的帖子

呢d咪就係香港人就花生心理
講完就算,唔理後果

我f.1果陣吹過滄海一聲笑黎當音樂考試,個fd唱埋一份...

我想聽你吹下喎@@

引用:
原帖由 supermad 於 4-7-2009 21:22 發表
唔係...對比起國際比賽個d...
廢野啦@@
只係想講...我發過好多交流口哨嘅post...
表達得唔好...sorry....
我嘅目的係推廣口哨
令口哨強大
有國際比賽ga?

我識吸口哨

係有國際比賽嫁
叫國際口笛比賽
其實吸口哨同吹口哨嘅方法差不多...
不過...吸口哨係對口哨唔好嫁...
而且...吸口哨嘅音色,音穩,音準都會較差...
不過...如果練得多...都應該會改善到...
不過...我見意少吸為妙...

開頭都以為你玩野

我以為世界廁所協會已經夠鬼馬

估唔到口哨都有國際比賽 , 仲要 3x 屆...

好野 !!

我唔識吹口哨
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

成日都吹
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

我欣賞你
但係呢d非主流傳統藝術,認受性好低
你努力吧

識呀
不過我好想學用手指吹到好大聲o個d

其實呢...
只係香港人唔了解口哨,口哨喺其他地方都有一定嘅存在價值
中國有'中国口哨艺术高峰论坛'(因為係直cory個名...所以係簡體...)
中國都有一個叫口哨協會嘅野
唔單止中國啦,日本同一d歐洲國家都有一定嘅價止
其實吹口哨唔單止係一樣樂器
佢重有減壓作用,喺日本就有人開班授徒,而佢嘅目標對象係針對一d工作壓力大嘅成年人
當中職業可以話咩都有...醫生,律師....
另一方面,為何我見意大家吹口哨而唔好吸口哨呢?!
因為其實我諗大家都知,平時吹樂器,唱歌呢d要用到氣嘅野都可以練到個肺,增加肺活量
相反,吸口哨唔單止無左呢d功效...
重要用口吸曬d塵....(人肉吸塵機咩...=.=)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
講到最後...都係想大家留意口哨,
無論識吹又好,唔識都好
只要係有心,我都會好樂意同你交流@@

ps:以上為個人意見...

引用:
原帖由 於 5-7-2009 00:25 發表
開頭都以為你玩野

我以為世界廁所協會已經夠鬼馬

估唔到口哨都有國際比賽 , 仲要 3x 屆...

好野 !!
我都係,仲以為又有人玩野等我幾鬼高興....

如果樓主一開始寫得認真d就唔會俾人誤會同抽水了。

不過我都覺得,呢d真係好非主流。

引用:
原帖由 suileung 於 4-7-2009 23:17 發表
我識吸口哨
我又吹又吸,唔駛換氣

好難話交流,每個人口部肌肉吾同,你吹到的人地未必吹得到...
好似我高音就吹唔到

發新話題