發新話題

給新手的一問 - 你們知道標題的作用嗎?

各位請保持冷靜同埋克制,由其係101653師兄,閣下嘅言詞頗為偏激,請注意一下,如罵戰持續版務人員唔排除會作出適當行動。
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 20:16 發表

都係果句
覺得幫人好麻煩既
唔想幫既
咪唔好出聲唔好幫囉

樓主洗唔洗特登開個post囉番以前d野黎嘈?
The point is `helping noobs effectively`
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 18-8-2009 20:42 發表

The point is `helping noobs effectively`
"新手一問" 一直都有係一般版出現
由頭到尾冇人嘈過
直至E家搬左過黎先嘈
遲唔遲左D? 有冇意義?
係新手區暫時的確冇一個 "新手一問" 係新開架WO
咁你認為有冇需要咁講?
仲有,樓主冇提醒佢地,樓主只係話佢地Hea人

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 20:51 發表

"新手一問" 一直都有係一般版出現
由頭到尾冇人嘈過
直至E家搬左過黎先嘈
遲唔遲左D? 有冇意義?
係新手區暫時的確冇一個 "新手一問" 係新開架WO
咁你認為有冇需要咁講?
仲有,樓主冇提醒佢地,樓主只係話佢地H ...
有心不會遲   意義? Do you know what is `revolution` 有change sin 有 improvement ga   標題冇問題係問題, 老手only answer 有意義的問題

暫時的確冇, but you can see the topics before this
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 18-8-2009 21:01 發表

有心不會遲   意義? Do you know what is `revolution` 有change sin 有 improvement ga   標題冇問題係問題, 老手only answer 有意義的問題

暫時的確冇, but you can see the topics before this
你認為成批搜索成批搬過黎個結果唔應該係咁?
個個題目寫明哂問乜?
咁同你係一般區問既有咩分別?
精密管601602603?
4xx好還是5xx好?

有心不會遲
就算一個人咁樣問問題
比人答完玩完到搬過黎呢區
都仲要比人插? 插人果D唔係好WO
只係見到咁多同標題既TOPIC搵位插下怨下
你認為公平嗎?

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 20:24 發表
我想問你見到有邊個post既標題係寫住 "新手一問" ?
根本就係無中生有,小事化大

只係有人想借D位踏下新仔而已
其實, 人地又唔係話緊你, 你唔使每個人講緊野你都GUG吧?  人地只係想同D人講出POST唔該對題一D姐....點解你會想到人地會想借機踩新仔呢?

正如你第一個POST咁講, 你唔LIKE既咪唔SHOW他囉, 唔通人地話你係HEA青你就唔再出POST或下下出POST都好詳細既TITLE咩 ......人地係FORUM出POST都係想表達自己既野, 新手老手都好都有各種唔同解決問題既方法同對POST既睇法, 有人會SEARCH下野, 有人會SEARCH都唔SEARCH下就問野, 有D直情想都唔想下就話有野問, 有人會好好心咁見到POST就入去睇入去答, 有D人會覺得D人咁低能既POST都問理都懶理/串下你先, 有D人會覺得你出POST唔對題連題目都懶想, 有D人會覺得你好似老大咁唔O岩自己價值觀就要對你開炮.如果我叫你冷靜一下停一下想想你之前對其他朋友出既POST有機刺耳, 你會聽嗎? 你可能本人無意, 但係聽者有心. 而且只會對你的印象愈來愈差...起碼對現實唔識你既會友來講...係......起碼你係1:1元祖高達對我講既野我都好入心.......仲有金毛無Cert囉事件既post都係.....就算只係好小事都好.

大家平靜d講下自己既意見唔好咩, 其實lee d咁既post一定定時定侯彈1-2個出來, 下下都咁火爆真係幾傷身又傷心哦.....

(只係講出自己既心聲, 如果版主覺得挑起D咩咩....請見諒 )

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-8-2009 21:24 發表

其實, 人地又唔係話緊你, 你唔使每個人講緊野你都GUG吧?  人地只係想同D人講出POST唔該對題一D姐....點解你會想到人地會想借機踩新仔呢?
"一睇就知你唔係Hea青就係Hea人啦!!"

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 21:27 發表

"一睇就知你唔係Hea青就係Hea人啦!!"
THEN? 你除左覺得我係HEA人之外, 我下面講既野無野想講? HEA人既定義係咩? 你又知我係HEA人?

係人出既POST都用D無意義只會令人覺得刺耳既POST, 只會令個TOPIC愈來愈有火藥味哦....

回覆 36# 的帖子

冷靜講自己意見?
我有冷靜過講架

但我想講
串人HEA青果個潛左水阿

咦,post war wor,似係大批人要去地獄行下散下心wor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-8-2009 21:30 發表

THEN? 你除左覺得我係HEA人之外, 我下面講既野無野想講? HEA人既定義係咩? 你又知我係HEA人?

係人出既POST都用D無意義只會令人覺得刺耳既POST, 只會令個TOPIC愈來愈有火藥味哦....
我講既對白
你認為 " " 呢兩點的意義係咩
我剩係QUOTE你D咩
你自己應該睇到的

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2009 21:32 發表

我講既對白
你認為 " " 呢兩點的意義係咩
我剩係QUOTE你D咩
你自己應該睇到的
嗯嗯嗯, 我真係睇唔到丫, 我最初以為你想強化LEE一句既感覺....第一眼到個TOPIC真係令我以為你罵緊我係HEA人架,  你QUOTE又係我最開頭哥句, 又無講其他野, 點知你想講既係某一段暗示緊某D野唔係講緊我喎.... (我自應遲純, 你唔出POST我就真係..... )

P.S.: 唔好意思莊家大老, 已經用最大限制架啦, 如果大老覺得都係太過分, 我事後甘願去坐一下監思過 ......不過點都有D野想講下...好耐之前...

我可能表達方式有問題
可能加少兩個icon語氣好似唔同左
可能講得唔清楚 (始終有人睇唔明,講完又講)

都係果句
冇心得罪,我只係講我自己的見解 / 經驗姐
冇人叫你一定要聽我果套,你反駁既我會解釋
但唔好將D野代入我度,自己消化
如有得罪,請見諒

新手區其中一個目的都係為左唔想一d老手(?)覺得眼淵而設立
入得嚟就唔該預左眼淵
何必自尋煩惱 ?

禍端係有人唔知新手版係用o黎做咩,重申一次呢個係比新人發問佢地唔知的問題,人地點問係唔關d無心協助後輩的人事

新手版設立的目的,係比d 新人適應war game大家庭,及解答佢地的迷津

唔係有心協助後輩的,煩請跳至一般討論區

請各位合作,謝
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題