58 1234
發新話題

點解見到有c兄有兩支鏡?

引用:
原帖由 olka 於 28-1-2007 01:16 發表
唔係~ 呀公我當然會比你知, 不過現在留點空間給版主們答吧.
會唔會係倍鏡將光源聚焦,傳入nv,令nv超過負荷或係冇自動cut光的nv產生強光令眼睛受損呢??

另外我想問佢可以點開前面個保護蓋?[:[]

引用:
原帖由 Ariga 於 28-1-2007 05:05 發表

會唔會係倍鏡將光源聚焦,傳入nv,令nv超過負荷或係冇自動cut光的nv產生強光令眼睛受損呢??
定係會將睇到既野上下調轉?

引用:
原帖由 gtoray 於 27-1-2007 23:24 發表

光源放大?
過份放大光度---->損害視網膜[:[]
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 olka 於 27-1-2007 23:05 發表
有版主你呢句, 我答你問題可以放一點, 字面上可以直接點, 用字可以大一點:

... 我答你之前做足功課, 已經先後問過明哥, 比埋你個SETTING佢睇, 佢仲即刻打電話問埋C公, C公係用 TA31 和 PVS14 打 GAME, 兩位 ...
[:[] 會有咩後果架???我都係用14又試過加龍兄枝TA31來打過game但係都冇問題喎!!!
問題最多都只係枝ACOG要裝到好前枝14先對到枝ACOG個Eye Relief位吧...
唔通我枝14係copy來???睇來自己對眼信唔過....睇來淨係打下電話問下朋友先知係咪架啦[nonrg]
試下裝枝copy M3影張相先

引用:
原帖由 Ariga 於 28-1-2007 05:05 發表

另外我想問佢可以點開前面個保護蓋?
當然唔會,呢個3倍鏡頭都係出比14用

引用:
原帖由 felixcat 於 29-1-2007 00:52 發表
...
個gas block....[]

引用:
原帖由 olka 於 28-1-2007 01:16 發表
唔係~ 呀公我當然會比你知, 不過現在留點空間給版主們答吧.
小弟一試再試,都唔覺有OUT FOCUS問題,也唔覺有咩好嚴重的後果...
想問olka會有咩問題
小弟才疏學淺,請師兄教下路!!

引用:
原帖由 亞龍 於 30-1-2007 23:22 發表
小弟一試再試,都唔覺有OUT FOCUS問題,也唔覺有咩好嚴重的後果...
想問olka會有咩問題
小弟才疏學淺,請師兄教下路!!
TA31 有光纖聚光,唔同 aimpoint, eo-tech 咁有NV mode
再經 NV 放大後就會好光,等於長期燒住個 NV
長期應該對個 NV 有不良影響

引用:
原帖由 gtoray 於 31-1-2007 01:11 發表

TA31 有光纖聚光,唔同 aimpoint, eo-tech 咁有NV mode
再經 NV 放大後就會好光,等於長期燒住個 NV
長期應該對個 NV 有不良影響
其實夜晚用天然吸光d光度只係好低,其實應該唔會傷害到枝NV

引用:
原帖由 felixcat 於 31-1-2007 02:00 發表

又有道理喎

引用:
原帖由 felixcat 於 31-1-2007 02:00 發表

同意&一早都知
其實晚上天然吸光度好低,唔用nv有時連光點都睇唔到
所以如果NV放係前面,枝NV又咁光,到時想揾到TA31的發光點係冇可能架,
但olka兄聽人講,話會有一個好嚴重的後果,所以我想問清楚D
費事唔知整壞左支NV就唔好la..........

咁即係點????

one photo i have been find on the internet

some company have a adaptor which let u place between pvs 14 and the scope
Never Forget

58 1234
發新話題