發新話題

如何處理WE GBB RIFLE SCAR 碎彈問題

如何處理WE GBB RIFLE SCAR 碎彈問題

請教各師兄,應如何處理以下WE GBB SCAR的問題
小弟近日購入WE GBB SCAR,但發現疑似碎彈之問題,理應如何處理?
聽一D師兄講,好似話要磨一磨一個位,請問係邊到?請指教!!

不可以拉 handle 令bb彈退出
只能即時停射
退匣
拉開bolt檢查是否有異物

應該就係咁拉一拉先有碎同jam

如果jam左就會好麻煩,要用通槍果枝野通通佢,如果唔玩時都可以通左係hop up膠果粒彈出來,

同埋之後用C力con清下果個area先再落場!

引用:
原帖由 gtoray 於 29-7-2010 21:55 發表
不可以拉 handle 令bb彈退出
只能即時停射
退匣
拉開bolt檢查是否有異物
明白

引用:
原帖由 charcharlie886 於 29-7-2010 22:09 發表
應該就係咁拉一拉先有碎同jam
碎彈問題都幾嚴重,聽有過要磨一磨唔知邊到,咁就好D,但我唔太識,第一次玩GBB

我試過塞左啲好幾粒彈連碎彈係條BB彈銅管內:-
停射
退夾
拉開bolt檢查及cok槍放Bolt
再用一隻叉滿氣空彈夾插入再射把啲碎彈爆出來

引用:
原帖由 rho837 於 9-8-2010 12:20 發表
我試過塞左啲好幾粒彈連碎彈係條BB彈銅管內:-
停射
退夾
拉開bolt檢查及cok槍放Bolt
再用一隻叉滿氣空彈夾插入再射把啲碎彈爆出來
嘩!都幾係野喎!

回覆 7# 的帖子

條銅管彈匣位過到上彈不夠順,真的要磨我過支打完折開會見到好多BB彈既碎,正明過到上彈唔好

引用:
原帖由 siriochow 於 10-8-2010 00:02 發表
條銅管彈匣位過到上彈不夠順,真的要磨我過支打完折開會見到好多BB彈既碎,正明過到上彈唔好
哦!果到,想請教師兄你用咩磨?

回覆 11# 的帖子

電磨

發新話題