24 12
發新話題

完了..

引用:
原帖由 Toni@1205 於 13-9-2010 02:12 發表
如果痴痴的等某日 ,  終於可等到一生中最愛
誰介意你我這段情 , 每每碰上了意外 不清楚未來
我等左就黎5年,又如何!?

引用:
原帖由 mujiadam 於 14-9-2010 00:34 發表

我等左就黎5年,又如何!?
佢知唔知嫁....?

唔好等佢......今日佢可以為左學業放棄你....他日都可以為左任途拋棄你!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 gtoray 於 14-9-2010 00:36 發表

佢知唔知嫁....?
唔...我都唔知...
一早同佢完全斷左通訊

師兄等唔係一個問題,但也要學懂放手。
我都等過一個人5年,最後朋友都無得做,結果我傷心左兩年。
但因為這個人,我學懂了放手。
到今日我再次失敗了,對方說大家做朋友好些。
今次的傷心比兩年前少得多,因為我們還可以做朋友。
師兄,有時還可以做朋友,就要珍惜。情-可以係友情也可以係愛情。
無人話過友情不可以進化去愛情,但係你在等佢的時候,如果身邊出現了Miss Right,你就要放手,珍惜眼前這個Miss Right。

P.S.老實講,因為學業的話,我諗俾你一齊到,將來都會因為工作分開。

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-9-2010 01:43 發表
師兄等唔係一個問題,但也要學懂放手。
我都等過一個人5年,最後朋友都無得做,結果我傷心左兩年。
但因為這個人,我學懂了放手。
到今日我再次失敗了,對方說大家做朋友好些。
今次的傷心比兩年前少得多,因為我 ...
我真係想知...你係邊個

回覆 21# 的帖子

Mujiadam師兄
我只係普通game友一個,只是巧合地,我和你都試過等左一個人5年。

講真...c兄,我情況同你差唔多...有一日我同我女朋友傾傾下電話

佢都講左同一句說話...話要讀書...

而我d朋友就講左一句:而加中6咋wo,咁就要等la!?

上到大學點算!?再等4年!?

再出泥做野點算!?,到ceo先收手!?即使做到ceo都唔係2手空空冇野做...

有陣時聽到呢d說話,只可以講...講出口果個唔經大腦諗野...

咁樣唔係偉大,而係不知所謂...

為讀書而散係最唔可信既分手藉口, 你地拍拖個時乜又唔係讀緊書咩??

講大話要合理D好~
delete

24 12
發新話題