發新話題

低成本制作的MK18 Mod1

請問師兄牛牛原裝NUT能否裝井井身呢?謝謝。

引用:
原帖由 RCman 於 16-12-2010 22:02 發表
終於比我找到MK18 tan color RIS啦
正呀
我都有一條未裝∼∼∼∼諗緊用唔用好∼∼
不過我果條已開GAS BLOCK Hole

引用:
原帖由 rho837 於 17-12-2010 16:18 發表
WE身係用(PTW)數!

怕買惜的話來找我! 我可以借個淨WE上身比你帶去試nuts!
PTW數=真數?
如果係真數,我記得明搶好似有for 真數既nuts賣?
有錯請插

引用:
原帖由 RCman 於 17-12-2010 15:45 發表

師兄,我相信地鋪唔會有了....賣曬好耐
我係"紅狼"買的,你問問佢仲有無貨。
另,我是裝落KA body, 原本牛牛跟果個body nuts 話係Prime數。
我仲買多左一個牛牛for GP nuts, 點知....返去裝....跟DD kit果個nut ...
想問問師兄個牛牛 GP nut係唔係都係redwolf買?
我有條大陸mk18骨但真數nut................

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 18-12-2010 04:01 發表

想問問師兄個牛牛 GP nut係唔係都係redwolf買?
我有條大陸mk18骨但真數nut................
牛牛MK18 Kit係有包一個barrel nut, 我裝入KA身ok入到。
我當時買完問個sells佢話牛牛Kit跟果個nut係Prime數,當時我怕入唔到KA身。
去左間離左近的"依興趣"買多一個原裝for 猪標身的Barrel Nut $160.
barrel nut如果入唔到金身。
一係比鎗街D人dup 牙$80
一係買個牛牛for 猪標身nut $160

引用:
原帖由 f22a 於 17-12-2010 18:55 發表
請問師兄牛牛原裝NUT能否裝井井身呢?謝謝。
呢點我都唔清楚,因為唔知井井係咩野數,
不過sells話牛牛骨跟果個數係prime數

#31 井性係可以用PTW數nut (我試左得)

我見過有啲大陸出個啲DD RIS骨啲QC唔得! 尾部螺絲孔位有” 長短腳” 情況問題! 裝極都唔會值(槍管頭走在一邊)

所以八佰一條CNC(6061~7075)牛牛骨真係買得過! 啲位fit到出汁

引用:
原帖由 rho837 於 18-12-2010 11:11 發表
#31 井性係可以用PTW數nut (我試左得)

我見過有啲大陸出個啲DD RIS骨啲QC唔得! 尾部螺絲孔位有” 長短腳” 情況問題! 裝極都唔會值(槍管頭走在一邊)

所以八佰一條CNC(6061~7075)牛牛骨真係買 ...
我都覺得一分錢一分貨。
如果比得起....一定是買CNC骨。
初玩GBB買過大陸骨,個barrel nut 一來未必合用,二來D骨界手,落骨片有時唔 fit位都試過。
唔計牛牛,我買過最靚的大陸骨算係proT&T 高仿Noveske 骨,真係手工算好。
而且barrel nut直入猪標身無問題。

引用:
原帖由 RCman 於 16-12-2010 11:12 PM 發表

要,原裝係無開的,
不過好簡單就完成好了。
剛砌好了。
教下小弟點搞

其實我都有條牛骨,但係都好介手下,而且用落we身上都有小小則埋一邊既問題,唔知係我唔好彩定手工差........

引用:
原帖由 bbc100 於 18-12-2010 06:19 PM 發表
其實我都有條牛骨,但係都好介手下,而且用落we身上都有小小則埋一邊既問題,唔知係我唔好彩定手工差........
果6粒6角螺絲唔好一次過上實WOR...慢慢遂粒上實WOR!
我之前用大陸骨都冇問題

引用:
原帖由 rYaN 於 18-12-2010 18:50 發表

果6粒6角螺絲唔好一次過上實WOR...慢慢遂粒上實WOR!
我之前用大陸骨都冇問題
我試過上緊螺絲之前~先用隻aimpoint同時鎖住條骨同槍身~~跟著慢慢上緊螺絲~~都work噶~

其實想請教師兄們~~Mk18 MOD1係唔係一定要用tan色骨噶?
Thanks!

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 18-12-2010 21:37 發表

我試過上緊螺絲之前~先用隻aimpoint同時鎖住條骨同槍身~~跟著慢慢上緊螺絲~~都work噶~

其實想請教師兄們~~Mk18 MOD1係唔係一定要用tan色骨噶?
Thanks!
相只見過沙色

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 18-12-2010 09:37 PM 發表

Thanks!
如果講MK18MOD1睇相就得沙色

引用:
原帖由 RCman 於 17-12-2010 04:14 PM 發表

我都有"我們"身,
不過,我唔肯定佢係咪同"猪標"及"KA"同數。
因為甘樣....我有兩set Larue骨,分別係9"及12"
兩組都裝過落"猪標"金身無問題,後來拆左出來。
裝落"我們"身。其中一個nuts入唔到"我 ...
唔知師兄可唔可以試下原裝NUTS入唔入到VVE身
唔想哂$買多個NUTS

發新話題