19 12
發新話題

低成本制作的MK18 Mod1

低成本制作的MK18 Mod1

呢支算係cheap版MK18 mod1了。
因為是用現有物資+KA M4A1改成的
9.5"魚骨是之前買的"猪標"defender拆出來的Parts
支10.5"外管是之前買落的parts,內管就係原裝KingArms M4A1 cut短了4"
對沙色sign又係之前買落的物資。
做呢支cheap版MK18 mod1只係再買左個cheap版LMT stocks, 沙色grip,原素火帽加一支KA M4
個LMT stocks個沙色最唔得....矣
(本來rail真係想買番牛牛果支MK18,不過無貨)

引用:
原帖由 2slow 於 6-12-2010 00:32 發表
槍身係邊樹黎呢??
鎗身係"依興趣"來的。
9折麻

引用:
原帖由 2slow 於 6-12-2010 00:39 發表

你只買左金屬Body...
"袋興趣" 2K至有9折
緊係成支買啦...折左1.7K(我真係買唔到1.6K的KA )
個KA馬仔身係幾靚仔,而且KA入面D 料比猪標好,原裝己經有"look"仔hammer

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 6-12-2010 00:50 發表
唔錯wor!...
請問師兄~唔計PEQ15~EoTech同槍燈....砌咗大概幾錢啊?
Thanks!
KA M4A1 $1710
MK18 rail(我拆至猪標的defender),如果國產我估$400, 牛牛要$680,不過鎗街我只見黑色無啡色
原素火帽 $90
沙色骨片 $59-79都有
沙色Grip $80
國產LMT stock $110
Sign <<原本MK18 mod1 的sign不是這對,呢對Magpul PTS 以前買落$5xx
10.5" 外管 $150(5KU)
Gas Block $50-100
Gas tube 用番M4A1原本果支OK

即係3K有找,
本來想過買VFC的廠MK18 mod1, 見過鎗街做3K都有
不過上星期爬文,有兩個師兄玩左一陣就爆左下身hammer前釘位,有點怕
而且自己已經有幾支WA system的GBB,為左方便零件互換性,都係買番WA system好一點

引用:
原帖由 McDull 於 6-12-2010 08:23 發表
下。。。。。。。咁都算MK18 MOD1呀
低成本制作麻
不過真係好想買番牛牛果條rail

引用:
原帖由 McDull 於 6-12-2010 09:55 發表

條骨用咩牌子反而係其次,據小弟有限既軍事知識,MK乜乜其實係一個配套實驗制式。

即係呢條骨,呢個托,呢個身,呢對西,呢個柄,呢個鏡成套加加埋埋先叫MK乜乜。

你最起碼爭對西
...
明白明白,又學到野
不過,個國產LMT 尾托個色我有少少頂佢唔順
可能都係換個Vltor 沙色stock 算啦
我見Vltor 個沙色match好多

引用:
原帖由 McDull 於 6-12-2010 10:10 發表

國產野,記住千其唔好玩沙色

我發覺大6仔對沙色呢個顏色,永遠係色盲既

BTW,VFC個個都係1XX,諗諗佢
甘去睇睇VFC先,請問係咪得14樓有得賣呢師兄?

引用:
原帖由 McDull 於 6-12-2010 10:25 發表

我唔係好肯定,不過我淨係係14F見過
thanks

引用:
原帖由 McDull 於 6-12-2010 10:25 發表

我唔係好肯定,不過我淨係係14F見過
矣.....個VFC都係唔對色,偏紅的
最後.....換走左個Grip做國產Magpul Miad Grip, 甘反而對得番國產LMT stock個色一致.....問你死未
跟住....反而要再追番rail片的color,可能買“D男孩”的會跟得番齊體沙色都未定

終於比我找到MK18 tan color RIS啦

附件

16-12-2010 22:02

16-12-2010 22:02

引用:
原帖由 dkmaorusamuk 於 16-12-2010 22:16 發表

請問師兄呢款ris安裝時係唔係要自己鉆孔比gas tube噶?
Thanks!
要,原裝係無開的,
不過好簡單就完成好了。
剛砌好了。

引用:
原帖由 rYaN 於 17-12-2010 15:37 發表

我搵左好多間都冇貨
師兄,我相信地鋪唔會有了....賣曬好耐
我係"紅狼"買的,你問問佢仲有無貨。
另,我是裝落KA body, 原本牛牛跟果個body nuts 話係Prime數。
我仲買多左一個牛牛for GP nuts, 點知....返去裝....跟DD kit果個nuts又裝到KA body

引用:
原帖由 rYaN 於 17-12-2010 15:56 發表

我想落WE身,都唔知咩數
我都有"我們"身,
不過,我唔肯定佢係咪同"猪標"及"KA"同數。
因為甘樣....我有兩set Larue骨,分別係9"及12"
兩組都裝過落"猪標"金身無問題,後來拆左出來。
裝落"我們"身。其中一個nuts入唔到"我們"身。screw位唔合....但入到"猪標"身的。
你可以試左原裝果個入唔入到先。

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 18-12-2010 04:01 發表

想問問師兄個牛牛 GP nut係唔係都係redwolf買?
我有條大陸mk18骨但真數nut................
牛牛MK18 Kit係有包一個barrel nut, 我裝入KA身ok入到。
我當時買完問個sells佢話牛牛Kit跟果個nut係Prime數,當時我怕入唔到KA身。
去左間離左近的"依興趣"買多一個原裝for 猪標身的Barrel Nut $160.
barrel nut如果入唔到金身。
一係比鎗街D人dup 牙$80
一係買個牛牛for 猪標身nut $160

引用:
原帖由 f22a 於 17-12-2010 18:55 發表
請問師兄牛牛原裝NUT能否裝井井身呢?謝謝。
呢點我都唔清楚,因為唔知井井係咩野數,
不過sells話牛牛骨跟果個數係prime數

19 12
發新話題