發新話題

hk416 gbb kit

引用:
原帖由 囧樣佬 於 27-12-2010 19:07 發表
突然間覺得
會吾會買"我們"既成槍重抵玩d呢?
都系貴個套kit百零蚊-.-
二千頭有prime數cnc身,有骨有管有bolt,價錢算合理啦..........整埋差唔多三千落樓啦.......
不過呢套野可算上級者向,冇番咁上下經驗會幾蝦人整........
但"我們既open bolt"一日未出都唔知會有咩鑊氣,而WA系统啲鑊氣都清得八八九九,係爭在你識唔識搞啫......

系统錯誤,delete............

引用:
原帖由 囧樣佬 於 27-12-2010 21:02 發表

點雙修?
吾多明..
雙修即係"E"+"A"?
我都係E+A的,因為我初玩GBB第一支入就係"我們"牌M4,
不過,講像真及易買料....都係WA多。
而且,我個人睇法..."我們"牌416完全唔像真。

引用:
原帖由 RCman 於 28-12-2010 09:39 發表

雙修即係"E"+"A"?
我都係E+A的,因為我初玩GBB第一支入就係"我們"牌M4,
不過,講像真及易買料....都係WA多。
而且,我個人睇法..."我們"牌416完全唔像真。
哦...我明la
只系我吾系咁想雙修.
d夾吾洗錢咩..
wa sys.果d下下都幾舊水,我真系負擔吾到-.-
我第一支系金弓,而家用緊vve g39c
同埋"我們"牌支416除左銅心
重希咩問題所以吾像真?
願聞其詳

引用:
原帖由 F22 於 28-12-2010 07:33 發表

二千頭有prime數cnc身,有骨有管有bolt,價錢算合理啦..........整埋差唔多三千落樓啦.......
不過呢套野可算上級者向,冇番咁上下經驗會幾蝦人整........
但"我們既open bolt"一日未出都唔知會有 ...
師兄可否list 一下 WA系统啲鑊氣呢?
等我呢d GBB 新手學下野, 撞少d板...

引用:
原帖由 囧樣佬 於 28-12-2010 11:01 發表

哦...我明la
只系我吾系咁想雙修.
d夾吾洗錢咩..
重希咩問題所以吾像真?
願聞其詳;mwh ...
我相信"我們"416 是同 M4同一份野來。
我們牌M4,原裝料計我覺得係幾好,只係不是open bolt無甘像真,
而且個匣係比WA係統輕。
而我們牌除左不是open bolt, 下parts是一個匣的形式先把Hammer, Triggers set裝左入一個盒入面再套入下身。
好唔好....就見仁見智。
另,匣方面。"我們"牌的匣要二百幾?
"轟炸"牌上星期我買左兩個,都唔係貴。
匣方面,我相信兩個牌子價錢唔會差好遠
除非要買WA原廠或"專業勝利"牌啦

轟炸牌係邊度買????係唔係第二水!?

引用:
原帖由 hin_1213 於 28-12-2010 11:33 發表

點樣分 第二水??

回覆 81# 的帖子

原來系咁
內件(火控)方面吾像真系又吾系好介意wo
我比較著重外觀..
我覺得we既外觀除左銅心之外都冇咩問題
所以我先話等open bolt先再決定-.-

夾方面,
吾系話單一隻夾既價錢,
而系雙修要2個sys.既夾都買一批...

引用:
原帖由 hin_1213 於 28-12-2010 11:33 發表

點為之第二水?
我係買左二星期,不是街鋪呢.....

引用:
原帖由 囧樣佬 於 28-12-2010 11:01 發表

哦...我明la
只系我吾系咁想雙修.
d夾吾洗錢咩..
重希咩問題所以吾像真?
願聞其詳;mwh ...
其實你得支G39C,無論買WA系416或我們416都係雙收啦............ (我支G36K都係放响度)
"我們"牌支416除咗銅心,連份bolt都唔似,只係用番M4款,HK416條bolt有好大分別,手抦及尾托又係用番M4........

416 bolt冇卸壓窿(HK字樣位),IRON仲要變態到做埋撞針鎖pin位(個圓窿位)...........
WA sys.匣價目:            國貨$180-$250
                         KA $250  (有人話好易漏氣,但可能我好彩,玩咗三十幾匣仲未漏)
                         轟炸牌 $330-$360
                         GP $350 Pmag $400
                         prowin $420-$450
                         WA正廠  $1xxx............
由此可見"專業勝利"都唔算好過份吖,以效能價錢比的話...........  

回覆 81# 的帖子

我相信"我們"416 是同 M4同一份野來。             根本就係
我們牌M4,原裝料計我覺得係幾好,只係不是open bolt無甘像真,          咁已經夠罪該萬死,唔係做乜而家搞open bolt?
而且個匣係比WA係統輕。                   唔漏就好地地,一漏未必整到  
而我們牌除左不是open bolt, 下parts是一個匣的形式先把Hammer, Triggers set裝左入一個盒入面再套入下身。
好唔好....就見仁見智。           絕對唔好!!落場有咩事冇得整,我上次見過有人衰咗,邊個就唔好提啦.......
另,匣方面。"我們"牌的匣要二百幾?
"轟炸"牌上星期我買左兩個,都唔係貴。
匣方面,我相信兩個牌子價錢唔會差好遠        轟炸牌同專業勝利牌先差幾十蚊隻........

回覆 83# 的帖子

三條pin,比舊版輕D~~~
新版:

舊版:

引用:
原帖由 F22 於 29-12-2010 08:27 發表
我相信"我們"416 是同 M4同一份野來。             根本就係
我們牌M4,原裝料計我覺得係幾好,只係不是open bolt無甘像真,          咁已經夠罪該萬死,唔係做乜而家搞open bolt?
而且個匣係比WA係統輕。 ...
完全應同師兄你的講法,
玩得GBB,都係為左像真,無OPen Bolt 真係唔係好得。
所以我自從入左第一支係"我們"牌之後,第二,第三,第四......都係WA係統
鎗身入面D parts無個盒裝住好好多,裝拆方便。

引用:
原帖由 hin_1213 於 29-12-2010 09:00 發表
三條pin,比舊版輕D~~~
新版:

舊版:
ic, 多謝師兄解答,返去睇下先前買果兩個是否新版先

發新話題