18 12
發新話題

計劃中的下一個GBB 大計~

計劃中的下一個GBB 大計~

長火?短火?

M5 style or CQBR style?? 真難選擇~~~~

買晒無煩惱~

ps. 小弟我正有此意~

小弟都煩左好耐, 呢期多左d散件, 砌砌埋埋又可整多支, 唔知砌咩好...

引用:
原帖由 faihk 於 31-12-2010 11:23 發表
買晒無煩惱~

ps. 小弟我正有此意~
哈~~ 已經有一支standard M4~ 加多支已經很夠了~
寧可留多點銀兩買其他槍款~~
其實我中意長火架~~~但落場玩又好似CQBR款實用D~~

師兄你短火仕樣,
我昨晚剛剛用散件砌左出來,
defender 物資 9.5" RIS, 10.5" Barrel, magpul stock
不過對"西"就唔係你HK仕樣,用左DD 西

引用:
原帖由 RCman 於 31-12-2010 11:54 發表
師兄你短火仕樣,
我昨晚剛剛用散件砌左出來,
defender 物資 9.5" RIS, 10.5" Barrel, magpul stock
不過對"西"就唔係你HK仕樣,用左DD 西
正呀~不過如果買的話應該都會買成槍然後少改~保留個原裝M4 個前三角準星~~
所以不會同張相一摸一樣

不如 LMT MRP?

STICKMAN D相....睇多無益
盞愈砌愈多

GBB個人覺得落場短管的比較好
少彈唔夠穩定...打大場好想死
SBR打CQB又岩用又好玩

最好就梗係兩個UPPER啦

我支持頭一張!!

我支長火97%齊料, 可以切啦!
1)        TXC LaRux Tactical (WE AWSS GBBR) 上下身  (易手身係亞朗到見到)  
2)        牛牛Novexke 12’~13’ 長骨 加隻PTW nut
3)        V V E M16A3
4)        Ergx grip
5)        Mugpul Sniper托
6)        假Trxy 西s
7)        珍lock pin
8)        珍dust cover
9)        RA Tach 波箱 (全套)
10)        RA Tach 鋼管連hop up kit
11)        RA Tach NPAS 噴
12)        RA Tach Buffer set
13)        TSX double ambi selector
14)        TSX 假 anti-rotational pin
15)        Mupul 膠片
16)        Bipod (not yet)
17)        Handle (not yet)
18)        Touch (not yet)
19)        Laser designator (假 GNP)

以上係cheap版sniper根(use CO2 mags)! 用來對廣班Bolt-action GR! 希望新年可以玩

哈哈~~就係睇得多~~而家出事啦~~

其實兩個UPPER都係好主意~~但好似淨買UPPER比較麻煩~~要特別訂~

回覆 11# 的帖子

師兄,給您一點個人意見,
長火好樣,但20吋鋼外管很重,
小弟的INO M16A4左家玩玩已很累人,
特別是前重後輕,Balance不好,
師兄如果拿長火下場,
真真需要考慮。

引用:
原帖由 rho837 於 31-12-2010 12:55 發表
我支長火97%齊料, 可以切啦!
1)        TXC LaRux Tactical (WE AWSS GBBR) 上下身  (易手身係亞朗到見到)  
2)        牛牛Novexke 12’~13’ 長骨 加隻PTW nut
3)        V V E M16A3
4)        Ergx grip
5)        Mugpul Sniper托
6)        假T ...
講開"我們"牌,又講開"nut"
我就有個問號"?"
"我們"牌我都有一支,我都知佢個nut數係PTW
不過,我有件LaRue 骨係同時入到WA數及PTW數("我們"牌)
點解甘得意呢

引用:
原帖由 victorlee48 於 31-12-2010 13:35 發表
哈哈~~就係睇得多~~而家出事啦~~

其實兩個UPPER都係好主意~~但好似淨買UPPER比較麻煩~~要特別訂~
其實師兄玩開INO,
為何不考慮TxF客製Mk18 Mod.1 Upper Set,
INO上身連10.5吋內外管,Hop Set,
牛牛DE Mk.18 Mod.1 9.5吋骨,
衹欠Bolt Set、拉機柄及前後西,
約3k多即可1雞2吃。

#13 Hahahahaha..... God knows!

18 12
發新話題