17 12
發新話題

KSC M4 GBB 冇晒聲氣??

KSC M4 GBB 冇晒聲氣??

日版有冇C兄已經買左呢??
上網都好小information...

台版又會幾時有呢??

希望有買左的C兄可以講下呢枝M4.
thx

我諗好少師兄會買
支槍價又唔係平
d匣又貴(買唔買到都成問題)
最大鑊既係壞左都唔知有無parts整

引用:
原帖由 seamoncheng 於 31-12-2010 12:37 發表
我諗好少師兄會買
支槍價又唔係平
d匣又貴(買唔買到都成問題)
最大鑊既係壞左都唔知有無parts整
唔係咁大鍋丫化...ksc係唔俾貨香港定係佢無parts出先 ?

我相信主因係自家係統....無甘方便羅
你睇VXF就知....有幾多人玩呢?
GBB parts點都會有損耗,parts真係好重要
要方便維修及改裝,都係用番大圍野會方便D。
至少我自己係甘睇法

如果係好用, 長遠都會變主流掛....
不過日版出左咁耐都好似冇咩人講...

我用KJW(TANIO KOBA), PARTS其實問題唔大, 最重要製作同使用都相當可靠,又何需擔心PARTS?
而KSC只要台版一出, 相信形勢會有變化;

WA系統根本不成熟, 與其依賴大量補品去補救, 不如支持其它可靠嘅自家系統!

引用:
原帖由 Legionee 於 1-1-2011 00:25 發表
我用KJW(TANIO KOBA), PARTS其實問題唔大, 最重要製作同使用都相當可靠,又何需擔心PARTS?
而KSC只要台版一出, 相信形勢會有變化;

WA系統根本不成熟, 與其依賴大量補品去補救, 不如支持其它可靠 ...
Totally agree!     

真係好有健地. 起初用YYE支野唔得(唱到佢死…….)! 根住聽班KWS大哥點買左兩支井性又落堅骨; 抦; 托…….(但係等成年都買唔到YYA原裝夾), 根住GXK出夾就即時買左一打但只得三隻打得順! 都唔知邊方面出事! 夾定槍? 到RA-TACH出井性BOLT set, 又洗仟八買支試! 又係一樣問題, 又個老友平壤支泒仔(又係冇原廠YYA夾) 試過唔掂(其后支派仔平賣比個朋友)??????? 好啦到左PROWON出夾即時去買左一打再之后買井性膠嘴……. 都係唔掂打五致六夾就問題多多! (可能我唔識用YYA系统 ). 有一次根人去打GBBR我啲槍jam得太勁比對方打到kick-crock! 其拿怪佢地用YYE重好似有個係用KJ忝! 之后就請教對方同我整好支YYE槍……. 自始就停玩YYA係统只玩YYE!

GBBR個平台好重要! 本身設計掂既就係基本因數……. 如果唔得改乜補品都冇用只係灑錢! 都希望YYA(井性)係统有一天完全! 不過YYE銅膽個Hop-up就真係好麻麻…….

本帖最近評分記錄
  • -l- 威望 +2 Well said 1-1-2011 14:54
  • -l- 金錢 +2 Well said 1-1-2011 14:54

我就係知YYA 要花好多錢同時( 都未必搞得掂), 所以一直等VFC, 點知VFC 又係麻麻地. 所以最後希望就係KSC..
YYE 有個fd買左,但不停話唔好..所以我又冇買..唉等等等...我都唔知點好..
希望KSC 技M4生生性性...好係枝Mp7 咁好玩啦..
同想問下, 豬HK PDW 呢技野得唔得??  準唔準??
YYE 新呢隻open bolt(g39) 個hop up 會唔會好D, 準唔準.

多謝上面幾位C兄分享心得先!~

如果想知邊種GBB系統穩定又準又可靠,
小弟建議大家逢Monday 19:00-22:00去新蒲崗
玩下 Rifle Shooting ,當中大把師兄嘅GBB都好精神,
打足一晚都冇問題,去觀摩,交流一吓,總比閉門造車好~

講真,我有支WE同KA,WE唔係話差好多,而且打左成年都無咩要換,最多係換左個RE-TECH HO P UP膠,準都好多!

豬HK PDW
就算係GBB白痴都唔怕
唔洗汁唔洗換野
新買番黎只需要操番幾匣
等佢磨合左再落油就ok!

引用:
原帖由 d.s 於 1-1-2011 15:10 發表
如果想知邊種GBB系統穩定又準又可靠,
小弟建議大家逢Monday 19:00-22:00去新蒲崗
玩下 Rifle Shooting ,當中大把師兄嘅GBB都好精神,
打足一晚都冇問題,去觀摩,交流一吓,總比閉門造車好~
請問師兄玩rifle shooting要幾$,Monday only?Thx.

但睇過有報告話得1.J 力, 有冇得打返大力小小呢??
Ver3 又有咩唔同? 有D又話要用定管膠(??)

回正題, 上台灣forum 有人話台版M4 月中到貨...
但已經比GHK PDW 深深咁毒緊...

回覆 7# 的帖子

講真,我唔係串你,有時D野唔係貴就一定fit
因有某補品公司出的東西是不肯用腦的只是把膠變金屬不加入改進元素
點解jam 彈點解碎彈主要原因唔係出係鐵飛機既問題
鐵飛機係次原因主原因搞好就不會出現次原因
係出係hop up坐到多用心理解研究就得出結果
agm又夠成日出現jam槍,但給我用幾蚊就搞點左
點解金弓過把又唔jam??金弓過到做得好好過補品出過D 哈哈,用心研究  

PS:唔係轉AEG hop up坐就無事,轉左包會出現更多問題,aeg hop up膠同GBB跟本兩個原理來
又有某公司做埋D頭痛醫頭腳痛醫腳,主原因就係可以用aeg管但不念其他問題,又可以賣幾舊水啦
好啦個個都話用aeg hop up方便緊住就某2 大廠就出GBBR時用AEG hop up膠同管啦,原因就係
客人like就出,但問題依然在係到

#8 - 我買左支YYE G39C連續打左好耐! 原全冇問題! Hop-up都正常好過支銅膽! 啲KWS大哥就話因為隻BOLT短同時個膠飛機有stopper所以唔jam bolt! 隻氣夾靚左好多! 等支M4(open-bolt) 睇吓點先致講得唔得…….

#9 - C Hing! 小弟都冇閉門造車! 我同亞C高買左好多PTW野所以佢都叫我去你講過度玩吓順帶睇吓啲槍! 唉! 冇時間……

17 12
發新話題