發新話題

現時想購入第一支m系槍 從何入手?

引用:
原帖由 noveske 於 4-1-2011 14:40 發表
KA 低玩. 外觀唔錯. 內邊組野一定冇 GP 造得咁好, 但係KA一半GP價. 不過如果初打, 我個人建議玩 KA.
請問師兄點解KA內parts一定無GP做得甘好呢?
我KA, GP都有。個人覺得KA內parts唔比GP(M7A1)差
而且KA個carrier 有大細力換,合入場。
個金身就一定係KA做功好添。
KA M4A1 至係賣緊$17xx...都係一支唔錯的第一步
不過,其實好睇樓主想支M4改成點(外觀)....至知要幾多Budget
小弟的KA改(我前後買左兩支KA)

引用:
原帖由 370HSSV 於 4-1-2011 15:17 發表
睇尼ka會係一個好選擇喎
入邊d野可以換 當交少少學費
最衰我唔夠膽量去買散件番屋企砌
入面parts, 我最近買過一set TAF steel parts,
係成份下身parts(包bolt stop及block)都只係$^^)
做功唔錯,唔知有無師兄買過呢?

引用:
原帖由 BMW 於 4-1-2011 15:37 發表

點解你個KA 身 d 色咁靚嘅?
我兩個馬仔花KA身都係一樣呢種色,
我很喜歡呢個黑得來有點啡色的效果,
做功比GP好上很多哦!
我還有一個拆曬單body係手添。

引用:
原帖由 370HSSV 於 4-1-2011 15:49 發表
其實我都無乜野大方向
只知道重點一定係魚骨
如果買左番尼拆多幾次可能就會知想要乜都唔定
畢竟無槍係手 講乜都係假
骨都有好款式,師兄你想支barrel有幾長呢?
14.5" 原裝M4A1長度定係10.5" CQB or 再短的7"?
M4係一個燒錢的LEGO來

引用:
原帖由 370HSSV 於 4-1-2011 15:58 發表
原裝長度
有時見到師兄們d槍改prime身真係靚到唔係講笑
而我 夠玩就算
想整到有少少狙feel咁
如果原裝長度,用7" or 9" 骨都OK
由國產$3xx到牛牛的$7xx都有。
不過,買骨要留意個body nut數。
GP, KA, Prime個數都唔同

引用:
原帖由 nishi 於 4-1-2011 16:16 發表
亂入一下唔好意思...
我加陣都係度煩惱緊呢個問題...
之前入左支we M4...最原裝果隻14.5吋, 拎去玩發覺太長唔多就手想改短...

但加陣真係唔知點揀好...
買左番去又驚唔岩數...(聽講we個數煩到飛起)
...
即係你想砌呢種M7A1款?

我都係GBB新丁,有錯請師兄們指點。
國產Noveske 骨,我買過的有兩種,
一是一般大陸仔,唔齊marking的,
我試過係入唔到GP身,個nut數我唔知係咩野數啦!
另一種是高仿,齊marking.
後者我係直入到GP身。
見圖呢支Noveske 就係高仿9"入GP身

引用:
原帖由 nishi 於 4-1-2011 16:25 發表

差唔多係咁啦, 但我又唔想入troy骨, 覺得noveske好似好睇少少

同埋, 我睇錯左呢個post, 初初以為佢講aeg先問g&p...我支gbb係we黎
師兄用心解答, 小弟真係唔好意思

支9吋骨, 支管係1 ...
張相呢支原裝跟鎗的骨,己經比我拆走左....等住賣走。
我換左TRoy最新款的TRX骨了

"我們"係PTW數,不同GP數。
不過nut呢樣野...真無入過至知fit唔 fit。
我支9" Noveske 係用GP 12" barrel的。
個Noveske Gas Block係Pro&T出品,跟10.5" Barrel的套裝拆出來月。

引用:
原帖由 noveske 於 4-1-2011 16:57 發表

我冇話 KA 唔好 wor... KA 係一支好槍! 但係KA內parts D 料係冇GP造得甘硬 wor. KA係金屬, GP係鋼. 唔係KA 原裝來就唔駛非左個 Bolt catch la!
明白,可能我支M7A1唔係上級者,我唔覺佢係鋼制parts所以至會甘問
我支M7A1的原裝parts我最唔喜歡佢太銀色羅,黑番D好D

引用:
原帖由 noveske 於 4-1-2011 17:32 發表
我 KA, GP, Prime, 井記都擁有  我支井記實在令到我太失望...太多問題....不過係 2008 井記. GP WOC ok. 不過上下身會搖動.  要買 enhanced front pin 先 ok. Prime 一流, 不過貴.  KA好好, 不過換鋼 bolt catch 會 ...
請問師兄
個enhanced front pin係咪要把原本上下身個hole 鑼大少少至入到呢?
我買左呢件野發現入唔到

引用:
原帖由 2slow 於 5-1-2011 17:38 發表

唔制呀~
唔知有無 'A' 呢
STAR 係出過....不過現在都無lu

發新話題