21 12
發新話題

ino wa m4 super bolt 2010

引用:
原帖由 RCman 於 6-1-2011 09:07 發表

甘樣....請問師兄坊間有邊間廠/品牌出的塑料飛機是合井井尺寸呢?
另,我見師兄你對台灣好像很熟識,能否介紹於台北一些有多點GBB parts賣的鎗鋪地址我知嗎
因小弟下個月去過一次,萬分感謝
有台灣朋友証實 G&P黑飛機可以直上, 不用修。我也想買井bolt試

引用:
原帖由 asuka_kilua 於 6-1-2011 11:10 發表

有台灣朋友証實 G&P黑飛機可以直上, 不用修。我也想買井bolt試
即係GP的負壓飛機?
如果個鋁制飛機真係甘多問題,
點解我仲要買full set Super Bolt?
成千錢傢麻,不如單買個鋼制Bolt carrier咪得羅?

引用:
原帖由 RCman 於 6-1-2011 11:25 發表

即係GP的負壓飛機?
可惜井記冇得單買Bolt carrier…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:

即係GP的負壓飛機?
按臺灣網站資料,現在的井BOLT 飛機組的鋁料做厚左,無以前甘容易爆了~~~
我自己未試過打10 version superbolt,但拿過上手同原裝的井bolt(跟槍個條)比較,質量明顯改善了

回覆 17# 的帖子

Bingo
這就是我想說的重點。
小弟的井井原廠槍爆了飛機,
又不想每次都要付出NTD2K去買一隻有"潛在爆尾風險"的井井鋁飛機,
衹好更換塑膠飛機(修窄頂部),
經多次測試及槍友教導下,
現用"Exgery"塑膠飛機效果很好,
但這也是無可奈何的辦法
以上衹是小弟個人感受,
購買與否應留給師兄們自行決定。
至於台灣槍店地址另行PM

引用:

即係GP的負壓飛機?
無錯,係gp黑色負壓,我有諗過買bolt set 賣番個鋁飛機出去。

21 12
發新話題