發新話題

LOOK: warning trade gone bad MARTIN YIM

Any further update?

引用:
原帖由 resluchub 於 23-1-2011 01:07 發表
Hey everyone!

Lets keep this thread at the top (I can't believe its not stickied yet)

The HK police have finally gotten back to me!!!

Sau Mau Ping District Investigation Team 3 took up the i ...

I watch the topic for an hour, really hope the HKP can do something.
otherwise, resluchub  did you report the case to Interpol?

引用:
原帖由 mlcvm 於 30-1-2011 22:08 發表
I watch the topic for an hour, really hope the HKP can do something.
otherwise, resluchub  did you report the case to Interpol?
pls note reply #253
I think the investigation have been started and it won't go so fast.

z兄仲有喺facebook賣gear

What is the status right now?

引用:
原帖由 matrix8111neo 於 2-3-2011 14:43 發表
What is the status right now?
仍然瀟遙法外中......................
I WANT YOU FOR US ARMY (2ID)  !!
軍令如山、軍紀似鐵    貪生怕死毋入此門、升官發財請走別路

今又唔可以咁講,
一日法庭未定罪,咁佢都係無罪嘛。

(1)可能未查完;
(2)可能證據不足;
(3)可能查無此事;
(4)可能證人拒絕作供 / 拒絕指證;

有一千個可能性呢...

但如果未經定罪大家就已經「網上公審」左呢位仁兄的話,
其實亦唔係太公平,分分鐘仲可能被人指稱毀謗,咁就無癮啦...

不如等當事人一干人等自行透過警方處理啦。
引用:
原帖由 SL1991 於 4-3-2011 07:55 發表

仍然瀟遙法外中......................

引用:
原帖由 gd1893 於 5-3-2011 01:21 發表
今又唔可以咁講,

(1)可能未查完;
(2)可能證據不足;
(3)可能查無此事;

有一千個可能性呢...

但如果未經定罪大家就已經「網上公 ...
會唔會取證有困難呢

引用:
原帖由 gd1893 於 5-3-2011 01:21 發表
今又唔可以咁講,

(1)可能未查完;
(2)可能證據不足;
(3)可能查無此事;

有一千個可能性呢...

但如果未經定罪大家就已經「網上公 ...
仍然自由自在中.................
I WANT YOU FOR US ARMY (2ID)  !!
軍令如山、軍紀似鐵    貪生怕死毋入此門、升官發財請走別路

真係估唔到會咁...

係可能性之一囉...
始終刑事案既判決既standard of proof 要「Beyond reasonable doubt」,
老老實實,刑事案件如果售害人唔出庭的話 (除左謀殺啦...),
要說服老爺去將疑犯入罪係有一定既難度既。

相反,如果受害人千里紹紹都肯自費黎作證的話,
對法庭既考量又會加左分。

以上,純粹個人就一般法庭案件之觀察及意見,
不代表任何部門、單位、團體立場,亦非討論特定案件。
引用:
原帖由 McDull 於 5-3-2011 10:25 發表

會唔會取證有困難呢
呢個形容中立得多...
引用:
原帖由 SL1991 於 5-3-2011 16:38 發表

仍然自由自在中.................

偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 17-3-2011 00:24 發表
http://www.uwants.com/viewthread ... p;extra=&page=1

又係佢
我覺得係比人屈...

我生得聰明得罪你咩!!!

發新話題