發新話題

LOOK: warning trade gone bad MARTIN YIM

其實以往有人試過 ebay 買o野被騙
越洋報案而拉人的

引用:
原帖由 bonzonie 於 9-1-2011 21:58 發表

我諗可能D victim 係自己國家己經報左案

不過始終隔個大海 , 效率不高先過黎香港開post自己追
其實開post, 期望可以追到d咩 ?
依家呢單o野
只要警方受理
應該唔洗一日拉到人

如果有任何人認為樓主公開左佢"本人"資料
歡迎連絡管理人員處理

引用:
原帖由 coke 於 9-1-2011 21:57 發表

依家都未搞得清發生咩事... 就去老點人報警?

不如去叫人同interpol講喇!

咁得意靜係post CGF? 吾post埋友台?

如果真係咁desperate, 要去到呢個地部, 咁call得CIA黎拉人喇係吾係阿?

我話不 ...
你自己睇清楚個post
好明顯講緊樓主比人呃啦
咁佢話比人呃..唔報警可以點?飛黎香港打鑊佢?
樓主唔知咩事唔通你知?
叫CIA拉人?
你估美國佬真係大哂?可以黎香港執法?
你又知向HKP報案無用?你幾時開始代表香港警察?

引用:
原帖由 coke 於 9-1-2011 21:42 發表

whats the use of calling the HKP? you think is going to help?
of coruse
why not call Police help?
befor that man in Hong kong

天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 open 於 9-1-2011 22:35 發表

of coruse
why not call Police help?
before that man in Hong kong
如果可以自行解決就先試試
自行解決冇反應先報警

希望樓主所指人仕盡快上來解決事件
免得可能被無故抹黑

引用:
原帖由 gtoray 於 9-1-2011 22:39 發表

如果可以自行解決就先試試
自行解決冇反應先報警

希望樓主所指人仕盡快上來解決事件
免得可能被無故抹黑
support

不過霖霖下一個幾萬
幾個可能十萬

我只諗到一個人同呢單野可以有關係...

引用:
原帖由 zeta 於 9-1-2011 23:00 發表
我只諗到一個人同呢單野可以有關係...
名都寫埋出黎

不過,就算有咩恩怨都好...

係咪有必要將全部資料公開哂呢?

雖然樓主係受害者,但咁樣都係侵犯緊人既私隱

不如x左一d字先

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2011 00:00 發表

可能樓主係鬼佬 , 用左鬼佬forum 方式 post....尤其d "追討" topic

E堆 address 係鬼佬forum 完完全全 leaked  

所以已PM suggest 佢mask咁d address...

附件

10-1-2011 11:56

Well this is a good point to nail these rats in CGF (if they post sale in CGF and CGF awared the situation now)! CGF should pass this information to HKP for record and reference, any action is upto HKP to decide!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2011 00:00 發表

呢D吾係"恩怨".而係牽涉到網上行騙.
而且事主係外國人.邊會理得你什麼私隱條例.
一定會用任何方法都想迫到呢個人出呢架啦~

引用:
原帖由 志游仁 於 10-1-2011 00:08 發表

呢D吾係"恩怨".而係牽涉到網上行騙.
而且事主係外國人.邊會理得你什麼私隱條例.
一定會用任何方法都想迫到呢個人出呢架啦~
totally agree

發新話題