21 12
發新話題

[others] KA GBB 裝 G&P Magpul for WA 身

KA GBB 裝 G&P Magpul for WA 身

請問有冇師兄試過呢, 工程大唔大? thx!
小心被人用"團隊精神"來訓練"奴性", 已有c兄中招被利用而不自知

引用:
原帖由 ken88 於 31-1-2011 10:50 發表
請問有冇師兄試過呢, 工程大唔大? thx!
你係咪想問...你本身有支KA M4 GBB?
想過件去GP出的Magpul 金身?
無問題的。
我由GP身換去KA身,KA身換去GP身都試過。
其實只係把成套KA 火控拆出來裝番入去GP Magpul身甘解。
30mins內就完成,工程唔大。
只要有齊架生就得。

不過,有一點留意,如果你真係直版KA過件。
你要買多一個hop-up外座,因為GP身係hop-up座外有多到個套的。
見圖。

附件

Picture 12.jpg (35.13 KB)

31-1-2011 10:59

Picture 12.jpg

KA身 本身唔係已經有呢個咩?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

係呀, 我就係想咁樣,
咁可唔可以上半節用番KA
下半節用magpul身?

咁樣好似拆少好多野, thx!
小心被人用"團隊精神"來訓練"奴性", 已有c兄中招被利用而不自知

引用:
原帖由 ken88 於 31-1-2011 11:28 發表
係呀, 我就係想咁樣,
咁可唔可以上半節用番KA
下半節用magpul身?

咁樣好似拆少好多野, thx!
一來KA 馬仔身唔係黑色,同M下身個color會唔match,
所以為左拆少D而唔成份換...不如唔好換。
換.....都係為左靚至換...係咪先?

G&PMagpul身淨買幾$$$呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 31-1-2011 11:26 發表
KA身 本身唔係已經有呢個咩?
KA身本身係一體化的。
而GP就係拆開兩件,但如果單買GP金身,
是沒有跟呢件parts
GP盒裝金身是包dust cover set, 兩支Lock body pin及尾buffer 頂果個metal block(但block頂住buffer果支細細斜橫柵及小彈弓是要另構的)

引用:
原帖由 2slow 於 31-1-2011 11:45 發表
GP Maagpul 有兩款金身,如果要單買....緊係買MUR上身果款好D
我估$1100內有瓜....可以問下古代
我係佢道前後買兩個KA MUR身,各$990

引用:
原帖由 2slow 於 31-1-2011 11:45 發表
當時我都想買黑色Magpul身....計過數...不如成支買湯個body出來仲化算
當時依興趣未加價,而且有九折,跟Pmag添!折左之後$@@%)
不過,現在GP magpul成鎗加到去$@*))了

引用:
原帖由 RCman 於 31-1-2011 11:38 發表

一來KA 馬仔身唔係黑色,同M下身個color會唔match,
所以為左拆少D而唔成份換...不如唔好換。
換.....都係為左靚至換...係咪先?
u are right....

引用:
原帖由 ken88 於 31-1-2011 11:53 發表

u are right....
師兄,你開住GBB呢道置頂果個GBB爆炸圖,
step-by-step拆出來再砌番佢...唔難的。
我覺得裝砌GBB真係好簡單,比起AEG....真係好似砌Lego甘易。

好, 我試下先, 多謝指教!

引用:
原帖由 ken88 於 31-1-2011 12:18 發表
好, 我試下先, 多謝指教!
自組係好好玩的
GP magpul身+MUR + SHS 火控+energy 飛機+cheap bolt

派米???

請問師兄你用咩BOLT CARRIER?

引用:
原帖由 hin_1213 於 31-1-2011 12:24 發表
派米???

請問師兄你用咩BOLT CARRIER?
我"無米".....所以用唔到"派米"
只係cheap cheap猪標magpul身。
bolt carrier 係用"原素",$8x only...不過裝入"能量"飛機...出奇的match...唔洗"汁"位。
而裝入猪標Pmag匣,又同樣match....直上無修正

21 12
發新話題