33 123
發新話題

砌一把 G&P 既 M4A1

砌一把 G&P 既 M4A1

我打算自己砌返把 M4A1
外殼用G&P既 M4 RAS前節套件(含尾托) 同埋 M4馬仔刻印身
心臟用 G&P 既 特惠大套餐(但系我打算換成井勝既鋼Bolt or RA既鋼 Bolt)
Hop Up就唔知道應該用邊款好,聽聞 Prime既 內管+hop up+hop up座既成品唔錯
大致上零件應該齊曬....
希望各位師兄比下意見,同埋報報大概total要幾多 $$
Thanks a lot!

如果甘樣砌法....不如直接買一把井井的好過

引用:
原帖由 RCman 於 30-3-2011 11:19 發表
同意,咁砌大約4千個大洋
小弟都係類似咁砌,用上部份真品,大約7千至8千大洋,如下

井井09年馬仔身=23XX
井井10年Bolt=9XX
GP M4前枝=8XX
TAF火控=6XX
派米Hop-up座=4XX
KM M4 AEG內管=3XX
真品軍版尾通=3XX
真品Buffer=2XX
真品KAC RAS=17XX
真品GAS tube(因為井井身,唔用打唔到,GP身無須要)=2XX

唉……但真係幾正

引用:
原帖由 RCman 於 30-3-2011 11:19 發表
但系井井要 54XX幾 wor

引用:
原帖由 z38803810 於 30-3-2011 19:39 發表

但系井井要 54XX幾 wor
問題係你呢個砌法都成四千幾但只係一推GP垃圾件( G&P 既 特惠大套餐冇咩用得),仲未計匣........
我有2個建議,1.買支KA M4$1800+GP RAS$6xx 都係二千幾唔使煩  2.買井井.......

小弟就有咁既砌法,因為小弟有套"派米火控kit"多左,想砌多枝粗用,小弟對於KA就SAY NO喇(只係小弟意見,因為數位唔準)
大家不妨比下意見

GP身(magpul)=11xx
派米火控kit=14xx (之前買落)
井井bolt=10xx
GP M4前枝=8XX
派米Hop-up座=4XX
KM M4 AEG內管=3XX
尾柄+手柄=唔使錢,床下底搵出黎

以上咁砌又OK唔OK呢?

引用:
原帖由 F22 於 30-3-2011 19:47 發表

問題係你呢個砌法都成四千幾但只係一推GP垃圾件( G&P 既 特惠大套餐冇咩用得),仲未計匣........
我有2個建議,1.買支KA M4$1800+GP RAS$6xx 都係二千幾唔使煩  2.買井井.......
難道 GP既野真系咁垃圾.....

引用:
原帖由 kimberCDP 於 30-3-2011 20:02 發表
小弟就有咁既砌法,因為小弟有套"派米火控kit"多左,想砌多枝粗用,小弟對於KA就SAY NO喇(只係小弟意見,因為數位唔準)
大家不妨比下意見

井井bolt=10xx
GP M ...
以師兄呢個砌法
如果唔用 派米火控kit
有沒其他相宜既選擇

樓主,我同意RCMAN 及 F22 倆位師兄之意見!

引用:
原帖由 kimberCDP 於 30-3-2011 20:02 發表
大家不妨比下意見

井井bolt=10xx
GP M ...
除咗槍身之外都冇咩問題............
玩GBB槍身先係最重要零件,睇師兄都有啲貨,買prime把啦..........

我的慘痛經歴........... 只有GP先有聽過有人斷耳仔.......

prime身真係有買貴冇買錯......... 我呢支玩咗年半打咗三百幾匣都係一啲鬆都冇.........

至於KA,我覺得可以叫做物超所值,雖然彈匣易漏氣(我隻有輕微漏),但支砲本身真係冇咩好執,原裝都好好打,我支都係全原裝.........
作為入門槍算係咁啦.........

"派米"身係正,但個價真係高,等我詳細諗諗
因為手頭上有幾個"project"未搞,唔想使咁多。

RIP

我的慘痛經歴........... 只有GP先有聽過有人斷耳 ... [/quote]

其實我覺得買井X啦,個槍身真係好靚...
只可惜因為條骨所以先換P牌jar...
我本來是用完汁完味Colt+RAS...

其實我枝P牌裡面有部份係井X+P牌內臟...

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 18:46 發表

請問師兄可否分享吓你枝P牌內臟,thx!

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 18:46 發表
其實我覺得買井X啦,個槍身真係好靚...
只可惜因為條骨所以先換P牌jar...
我本來是用完汁完味Colt+RAS...

給位師兄搞到我宜家想入井井
  其實井井宜家有咁多版本,唔知道邊個比較好呢
價格系乜嘢水位

33 123
發新話題