55 1234
發新話題

Element係咪執咗?

引用:
原帖由 zombie 於 12-4-2011 18:06 發表

支element m961 持續使用4個幾鍾    光度不變...  連燒lamp也沒有?!!!   你"持續"是指長開or  開下照照就息返?
持續開住4 個鍾, 佢份電路當電池不足時會狂閃通知使用者要換電

led只要佢份電路做得靚係唔會有燒膽情況出現

回覆 46# 的帖子

嘩!唔講真係唔知!! 我都有支element m961... 去camp帶過一次,真係好光... 但因為怕佢光得濟會易燒lamp/冇電,所以都係開下照照就息返

咁我想問有冇狂閃function 使用? 因我沒有了switch tail

引用:
原帖由 zombie 於 12-4-2011 23:26 發表
嘩!唔講真係唔知!! 我都有支element m961... 去camp帶過一次,真係好光... 但因為怕佢光得濟會易燒lamp/冇電,所以都係開下照照就息返

咁我想問有冇狂閃function 使用? 因我沒有了switch tail
狂閃function 要係電池差唔多無電先有

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 12-4-2011 20:16 發表

持續開住4 個鍾, 佢份電路當電池不足時會狂閃通知使用者要換電

led只要佢份電路做得靚係唔會有燒膽情況出現
LED 梗係可以長開啦...
完全冇散熱設計就另計啦

但係 SUREFIRE 961/951 係Xenon/Halogen Incandescent 膽
係唔建議長開的
講光, 大把光過佢9倍
但講耐用/可信程度同品質, 山寨一定冇得比
不過依家有唔少大陸自家品牌GE電筒, 質素都非常之高
G&P ..我就對佢冇信心喇
手頭上已經壞過兩支筒兩個膽, 唔夠一年
好彩支 HID 仲未壞

引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011 00:33 發表

完全冇散熱設計就另計啦

但係 SUREFIRE 961/951 係Xenon/Halogen Incandescent 膽
係唔建議長開的
講光, 大把光過佢9倍
不過依家有唔少 ...
我只係以事論事吧
耐用可信同品質用時間來証明吧la
始終依家祖國對cree led 電筒研發先進過好多傳統電筒廠
我支雜牌無良電筒通過我的嚴峻測試
兩層樓飛落街, 掉落水等等, 依家仲咁掂~~

要怪就怪suerfire 不思長進, 遲遲都唔出cree led 類電筒吧

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 13-4-2011 01:04 發表

要怪就怪suerfire 不思長進....
的確, 而且越出越樣衰
依家手頭上只賣剩一支 M500 SUREFIRE, 改玩大陸電筒了

引用:
原帖由 wonglk 於 12-4-2011 19:44 發表

原裝定LED??

雖則個原裝我已經唔用
原裝
LED好難燒下話?

冇啦啦又會變左討論LED同黃光膽既...

其實我只係想講element 有d 野唔係差 , 只不過有部份人唔識欣賞

引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011 00:33 發表

完全冇散熱設計就另計啦

係唔建議長開的
講光, 大把光過佢9倍
不過依家有唔少 ...
我支GP老翻VLI都玩左一兩個月就死死地, 有時個Switch啪到最盡唔著, 剛好啪到中間先著, 但都係無乜光, 咁係咪即係掉得落垃圾筒?

55 1234
發新話題