16 12
發新話題

今天再看也可使我微笑

今天再看也可使我微笑

最近,拉登死左
我諗番起我當年小學五年級,要作篇文,主題係“我最喜愛的歷史人物”
之後我諗,不如寫拉登啦(當時九一一事件後一星期)貪網上夠多拉登生平,可以參考
篇文內容係,拉登生平,拉登對金融業同對美國既影響
同寫欣賞拉登既勇敢,同聰明既頭腦,敢同美國作對
全篇文冇寫過支持恐佈主義

之後交左文後一日,上中文堂,中文老師叫左我出班門口,問「你係咪真係中意拉登架?」
我話「欣賞拉登既勇敢,同聰明既頭腦」之後中文老師話左比班主任聽
之後班主任同成班,暗示,話有同學如果再係甘會變態
之後仲安排我見社工添

究竟我有冇錯呢?

老實講.....我覺得聰明添.....搬字過紙唔洗傷腦筋.......

小學老師係咁架啦

上次文學堂要作"人生就像XX"
有人寫人生就像強女女女......
老師有拎佢果份出黎講,不過又好似無話佢好變態之類(佢有無私下講我唔知啦)

你太精甩尾 , 只顧方便搵資料唔認清題目“我最喜愛歷史人物

拉登有吉屎還有吉屎 , 當普世既人都認為佢係恐怖份子 , 只轉介你去見註校社工而唔需見家長已經萬幸

而且當時拉登未死 , 未係歷史人物

我係你中文老師叫你重作添呀 !!

等你抄得咁過癮丫拿 ~

死神
「寫給XX的一封信」

歷史人物喎…
拉登得咩?
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Vindicator 於 7-5-2011 09:15 發表
歷史人物喎…
拉登得咩?
搬番D F.1學既野出尼先
發生過既事,,唔理係幾耐,,就算係上1秒都係歷史
只不過好似我5分鐘前去左TOILET,,會唔會有人走去記低丫

老實講 ~ 我想睇下份文

引用:
原帖由 Vindicator 於 7-5-2011 09:15 發表
歷史人物喎…
拉登得咩?
而家得
因為he's history

反向思維,好丫
我唔覺得有咩問題喎,反而會覺得呢個學生識得睇件事的另一面

個人睇法

首先樓主師兄會唔會去做拉登個類 "犯法" 野先? 唔會ga話, 只係話「欣賞拉登既勇敢,同聰明既頭腦」我唔多覺有大問題, 雖然到底係唔係真係有勇敢同聰明既頭腦就... 見人見至啦!

中小學不嬲都係保守的地方

如果在美國, 可能已經有FBI搵你

引用:
原帖由 gtoray 於 13-5-2011 06:46 發表
如果在美國, 可能已經有FBI搵你
被失蹤.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 13-5-2011 22:28 發表

被失蹤.....
甘大穫

16 12
發新話題