發新話題

有件事煩左我好耐...

有件事煩左我好耐...

係咁既...我女朋友係基督教..
佢個朋友同我講基督徒係唔應該同D唔係基督徒既人拍拖..
但我本人好憎任何宗教..因為我做人原則係凡事講證據..
冇證據你教我點信?
咁我應該放棄佢,定放棄自己既原則..?
我個心依家真係好亂..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:33 發表
冇證據你教我點信?
我個心依家真 ...
係真唔係架?

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:33 發表
冇證據你教我點信?
我個心依家真 ...
乜宗教冇叫人凡事講證據咩??
乜宗教有教人生安白做架咩??
你冇宗教冇問題,但你憎宗教呢樣野就好有問題,天南地北,人類有歷史咁耐就有宗教,你可以否定佢地既存在,但你要憎一D你認為唔存在既野,你唔覺得好矛盾咩?
P.S.本人冇話有咩宗教,只知所有宗教都要尊重

印象中個個我識既基督徒都講過,要同基督徒結婚,但好似不包含拍拖...

入返正題,改變自己遠比改變別人來得容易,輕鬆

佢個朋友想追佢咋化...?

btw. 你理得"佢個朋友"點講je
你又唔係鍾意"佢個朋友"

says who christians can't be in a relationship with non-christians ?
he's obviously making that up
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-5-2011 01:41 發表

乜宗教冇叫人凡事講證據咩??
乜宗教有教人生安白做架咩??
你冇宗教冇問題,但你憎宗教呢樣野就好有問題,天南地北,人類有歷史咁耐就有宗教,你可以否定佢地既存在,但你要憎一D你認為唔存在既野,你唔覺得好矛盾咩?
...
唔好意思呀搞到你扯扯地火..
改變自己意思係?放低成見試下信?

引用:
原帖由 gtoray 於 24-5-2011 01:43 發表
佢個朋友想追佢咋化...?

btw. 你理得"佢個朋友"點講je
你又唔係鍾意"佢個朋友"
呀公...佢朋友女黎...

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:46 發表
唔好意思呀搞到你扯扯地火..
改變自己意思係?放低成見試下信?
你同個宗教拍拖定同你女友拍拖?

相反你都可以問返你女友同一個問題~

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:47 發表

E...E...佢朋友想溝佢BOR!?

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:47 發表

咁可能佢想你溝佢啩~
你自己諗啦
我唔明,你鍾意人, 關佢個fd餐旦治? 你又會煩果下搞笑
你話係個女仔mind, 佢雙親mind 就話je....

如果佢覺得宗教重要過我既...就就咁算啦..

引用:
原帖由 gtoray 於 24-5-2011 01:55 發表

咁可能佢想你溝佢啩~
你自己諗啦
我唔明,你鍾意人, 關佢個fd餐旦治? 你又會煩果下搞笑
你話係個女仔mind, 佢雙親mind 就話je....
佢同我一齊...係唔可以俾教會d人知...

引用:
原帖由 tf141 於 24-5-2011 01:34 發表

係真唔係架?
假既
流言終結

引用:
冇證據你教我點信?
我個心依家真 ...
情若真, 不必苦惱自嘆.............

佢情願信朋友都唔願同你一齊..........
1) 可能, 這是她對你的一個考驗
2) 如果佢咁容易受人疏擺, 唔要就罷.

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:56 發表

佢同我一齊...係唔可以俾教會d人知...
keep going then~

發新話題