發新話題

有件事煩左我好耐...

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-5-2011 01:58 發表

假既
流言終結
又好似唔係假wor~

無記錯 非教徒都係可以參加教會活動
一係你試下參加住d活動先
你信唔信係之後既事
但係個女仔都唔會咁為難

既然你唔鍾意宗教的,你地又行得埋??

一個信教的人同一個唔信教的人,溝通上一定會有問題,咁呢個問題就唔係o係你地行埋左之後先諗

呢個時候,你應該問自己你係因為乜之鍾意人,又問下人係因乜而鍾意你,如果無同宗教掛勾的,又何必為信唔信教而煩惱??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 gtoray 於 24-5-2011 02:00 發表

又好似唔係假wor~
我聽咁多年都係「你應該令你另一半信主」而唔係「你應該搵個信主既人做你另一半」囉

想當年....我都曾經為左想去教會溝女而返教會
不過只係去左一次...

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-5-2011 02:02 發表

我聽咁多年都係「你應該令你另一半信主」而唔係「你應該搵個信主既人做你另一半」囉
你信果個一定係邪教!
要導人入會!

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:47 發表

呀公...佢朋友女黎...
女又點??你撬左人唔得ga 咩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

林後 6:14 「你們和不信的原不相配,不要同負一軛。 」

引用:
原帖由 主人 於 24-5-2011 02:01 發表
你信唔信係之後既事
但係個女仔都唔會咁為難
我試過去教會活動,我覺得唔係教徒去到見到成班人好似比人洗左腦咁好難頂嫁....(內心感受無意貶低教徒)
而事實上好多女性教徒都好想搵教徒做男友,既然樓主女友明知你唔係教徒都同你一齊咁即係唔介意啦,所以唔好諗太多啦

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 02:09 發表
林後 6:14 「你們和不信的原不相配,不要同負一軛。 」
如果先入為主左都係行唔埋的,就無謂煩,亦唔需要煩(這個post係樓主ga ma??)

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-5-2011 02:08 發表

女又點??你撬左人唔得ga 咩
無腩有錯! 信教的GAY及LES大把.

引用:
原帖由 主人 於 24-5-2011 02:01 發表
你信唔信係之後既事
但係個女仔都唔會咁為難
一個個心本來就唔信的人,無任何原因動搖到佢的,佢返10年都係唔會信

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-5-2011 02:11 發表

如果先入為主左都係行唔埋的,就無謂煩,亦唔需要煩(這個post係樓主ga ma??)
就算我信左又點..個感覺永遠都係第三者..

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 24-5-2011 02:10 發表

我試過去教會活動,我覺得唔係教徒去到見到成班人好似比人洗左腦咁好難頂嫁....(內心感受無意貶低教徒)
而事實上好多女性教徒都好想搵教徒做男友,既然樓主女友明知你唔係教徒都同你一齊咁即係唔介意啦,所 ...
係Ching你所講感既就好啦

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-5-2011 02:11 發表

好同意莊家所講

樓主係咪仲鐘意對方先?

發新話題