發新話題

元朗買氣槍奇遇

我估唔到果間舖仔老細咁有職業道德
你咁講佢咁聽,冇人知你講真定講笑
唔賣比你係完全正確!

如果個老板真係驚我係貓殺手我係唔會怪佢,但你都識講呢d人無樣睇,憑咩懷疑我係呢?仲有佢唔應該咁嘅態度!

最正確答法:我買黎打人既 老板 有咩好介紹

下次唔好講大話

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:06 發表
如果個老板真係驚我係貓殺手我係唔會怪佢,但你都識講呢d人無樣睇,憑咩懷疑我係呢?仲有佢唔應該咁嘅態度!
就憑你答佢用來打老鼠

引用:
原帖由 ea4101 於 10-6-2011 03:08 發表

就憑你答佢用來打老鼠
正解
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

敢問各位,你地屋企有曱宅你地會唔會打死佢呢?我屋企有老鼠就唔可以打! 話打老鼠係錯嘅人, 你地記得唔好食豬牛羊雞呀, 好殘忍架!
我自己都有養狗架!!

引用:
原帖由 sumist 於 10-6-2011 02:34 發表
打老鼠都吾得? 打咩先得?
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人
比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:13 發表
敢問各位,你地屋企有曱宅你地會唔會打死佢呢?我屋企有老鼠就唔可以打! 話打老鼠係錯嘅人, 你地記得唔好食豬牛羊雞呀, 好殘忍架!
我自己都有養狗架!!
我會殺.....不過我會 1 take過去殺
用氣槍去打老鼠絕對會令佢於痛苦中慢死 這並不人道

我覺得你同佢講買嚟打老鼠, 佢唔賣俾你的確冇做錯
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:15 發表

比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!
其實我覺得佢似係講緊反話

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:13 發表
我自己都有養狗架!!
呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:23 發表

呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂
講真...見到有曱甴拎把槍射佢, 同特登買枝槍去射曱甴我覺得絕對係兩回事

重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野,我係消費者,受權益法例保障,我亦冇必要講我買黎做乜,老板可以唔賣,可以話冇貨耍走我,但唔可以咁樣鬧客!

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?

發新話題