發新話題

元朗買氣槍奇遇

我唔知你話打老鼠係講笑定講真啦
不過憑你上面言論都覺得你心態唔正確
可能你比老細小左兩句條氣唔順諗住上網數下佢啦
結果換來聲討就死橕

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
好老實講, 佢唔做你生意係佢既事. 無法例話打開門一定要做生意. 依樣野係佢既自由.
至於人地態度差, 你唔多唔少要反醒係咪你買鎗既purpose同埋態度有問題. 今日你同佢講寫昆虫. 佢有適當既理由去推斷你他日可以係射貓, 狗, 雀, 或者路人.
佢唔識你, 但係單單係你所講既用途已經足已說服一個responsible seller唔賣枝鎗俾你.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

我冇留意間舖個位置同舖名,不過吾係有零食賣個間,係另外轉彎個間,個櫃台好高嘅,個老板唔企係身見佢吾到

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:37 發表
我冇留意間舖個位置同舖名,不過吾係有零食賣個間,係另外轉彎個間,個櫃台好高嘅,個老板唔企係身見佢吾到
係咪賣好多PTW個間?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
你個回答跟本係自找麻煩
唔賣比你係應該的
小你兩句就出自內心

正所謂口舌招尤,禍從口出
你又試下去五金雜貨話買把西瓜刀去劈友睇下會點?

PTW即係咩?

其實我開個acc都係發泄下,講左舒服多了。邊個吾岩都好,過左就算啦,我唔會嬲個老板,可能佢出發點係好,不過佢用錯方法同態度。

對於d衰咗又唔識反醒唔知錯仲要死撐嘅人,究竟要點溝通呢?
我撐老闆!樓主你改topic啦,改做
「自找麻煩硬膠實碌」會比較貼切!

重點係:錯果個係你
吾係老闆態度問題而係你既態度問題

我只送你兩個字
抵_死

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:24 發表
個老板當時既語氣係勁差,好似我係佢殺父仇人咁
so what?
人地一定要做你生意?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:36 發表
又請問我本身未打過War game係咪就唔可以買氣槍既呢?
咁你咪答 "用黎打Wargame" 囉
你自己失言就話人 "身有屎" ?

引用:
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野,我係消費者,受權益法例保障,我亦冇必要講我買黎做乜,老板可以唔賣,可以話冇貨耍走我,但唔可以咁樣鬧客!
犯法?
係鬧你就鬧你架啦, 你吹牙?
自己得罪人仲話人冇禮貌?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 04:08 發表
其實我開個acc都係發泄下,講左舒服多了。邊個吾岩都好,過左就算啦,我唔會嬲個老板,可能佢出發點係好,不過佢用錯方法同態度。
咁你呢? 你自己又點?

打老鼠?
遅可能吾係打老鼠
老闆真做得好 ∼∼∼

發新話題