18 12
發新話題

唔該各位師兄,我想收集有關唎2支槍既壞處

G3SAS 及 P90
因為小弟有意購入 G3SAS 或 P90 其中一支
請問各位師兄唎2支槍既壞處有D咩lei???
謝謝各位師兄
違規請告之,謝

其實....新手指南都講左好多....

G3sas   無尾托, 原裝手托偷吾到位入9.6v細電, 摩打手柄內修住波箱果兩口M3螺絲易撻( 我果只) 但換長少少螺絲可解決,
P90     要別外買鍵匣, 有D鍵匣上彈不順,

點解呢個問題熟口熟面???親戚又黎左??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-6-2007 23:50 發表
其實....新手指南都講左好多....
但是新手指南好像是說優點,難度我睇錯左,請師兄指點
違規請告之,謝

引用:
原帖由 tam_sir 於 16-6-2007 00:15 發表
G3sas   無尾托, 原裝手托偷吾到位入9.6v細電, 摩打手柄內修住波箱果兩口M3螺絲易撻( 我果只) 但換長少少螺絲可解決,
P90     要別外買鍵匣, 有D鍵匣上彈不順,
請問師兄是不是要用馬記,excel 等彈,個匣先冇問題?
違規請告之,謝

引用:
原帖由 bravohk 於 16-6-2007 00:21 發表
點解呢個問題熟口熟面???親戚又黎左??
什麼?
違規請告之,謝

兩支槍管都略短,準確度以及射程不足
p90 夠compact, 但長時間攞住手腕或會有d唔舒適

引用:
原帖由 gtoray 於 16-6-2007 00:39 發表
咁請問壇主p90 有冇 鍵匣上彈不順,要用特別靚既彈及其他的壞處lei?
違規請告之,謝

引用:
原帖由 gtoray 於 16-6-2007 00:39 發表
其實p90係馬記入面,準既槍之中其中一支,射程同m4差唔多。
當然原裝計

我用既感覺就,用開其他槍,初初會唔習慣,但係用順左之後,其實幾舒服,長揸無問題。

反而係個匣比較長,要用大脾袋,換匣又無其他槍咁方便。

引用:
原帖由 M4A1_R.I.S. 於 16-6-2007 00:48 發表

咁請問壇主p90 有冇 鍵匣上彈不順,要用特別靚既彈及其他的壞處lei?
等其他experience嘅p90用家解答~

引用:
原帖由 M4A1_R.I.S. 於 16-6-2007 00:48 發表

聽講好多人都jam過,亦都見過有師兄jam到七彩,
但係我兩隻匣各打左幾十匣,都係匣匣清,聽講我果時買到既係後期改良過既匣,
同埋我係用馬記彈,so far佛祖保佑,都無咩問題出現。

p90用馬記彈就未聽過有事,不過有人用ksc都會jam

引用:
原帖由 M4A1_R.I.S. 於 15-6-2007 23:23 發表

G3SAS 及 P90
因為小弟有意購入 G3SAS 或 P90 其中一支
請問各位師兄唎2支槍既壞處有D咩lei???
謝謝各位師兄
兩枝都用開既我

P-90 單手渣一日都唔累 , G3SAS 唔加尾柄要吊住對手半空瞄
P-90 枝鏡 , 你戴 full mask 頂住 , 難睇 D ; G3SAS 無呢個問題

G3SAS 打夜 Game 換夾 , 你會分唔清隻夾前後 ; P-90 隻夾....你掉轉枝槍射都唔會有咩問題(G3 夾一掉轉會上唔到彈)
P-90 有好多人話上彈問題 , 但我試左 N 隻都唔見有野

P-90 人地話換夾無 G3 甘方便 , 其實練得多就會覺無乜分別........

P-90 既單發勾蝕得快個 G3

P-90 我內置左 12V-1400mah 電 ; G3SAS ..... 8.4 吧~~

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 16-6-2007 00:57 發表

其實p90係馬記入面,準既槍之中其中一支,射程同m4差唔多。
當然原裝計

我用既感覺就,用開其他槍,初初會唔習慣,但係用順左之後,其實幾舒服,長揸無問題。

反而係個匣比較長,要用大脾袋,換 ...
Try pop flare pouch to replace the leg pouch should be ok. if you are using molle vest.

18 12
發新話題