發新話題

同砌模型無分別的GBB.............

引用:
原帖由 macfabrica 於 5-7-2011 16:37 發表
出面仲有冇散砌用既零件(Hammer、sear同bolt果D)全套?
同埋係咪得GP?

我想砌番MK18 MOD 0....
以前prime有出過...不過唔知重有無貨

wa!!!好毒

引用:
原帖由 RCman 於 5-7-2011 11:17 發表

無咩野零件要自備,如果只係砌一支14.5" Magpul MOE PTS的GBB
呢盒Kit係齊曬所有野....能夠砌到一支成鎗出來。
不過要準備適當的工具,
1) Delta Ring 刀
2) 膠鎚
3) 幾個不同size的六角匙
4) 尖鉗
師兄,我想問你用咩油呢?同係邊D位落油呀
我都想買把試下~

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 22:52 發表
個盒就甘睇無咩野.......點個一打開.......
請問這把性能好唔好,我都想買番枝玩

引用:
原帖由 keitahiu 於 8-7-2011 01:33 發表

師兄,我想問你用咩油呢?同係邊D位落油呀
我都想買把試下~
我用噴劑Silicon及bearing 油
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有可能要"汁"至順。

引用:
原帖由 eddie9990 於 8-7-2011 06:45 發表

請問這把性能好唔好,我都想買番枝玩
好唔好...睇你"汁"成點.....
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有D位可能要有經驗至知點"汁"
不是只跟足說明書砌好....就能"完美發射"
至少我砌呢支果時.....個bolt catch及magazine release位都要"汁"

引用:
原帖由 RCman 於 8-7-2011 09:31 發表

好唔好...睇你"汁"成點.....
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有D位可能要有經驗至知點"汁"
不是只跟足說明書砌好....就能"完美發射"
至少我砌呢支果時.....個bolt catch及magazine release位都要"汁"
因為見佢係我睇到既GBB入面平又靚仔所以先想買~
咁師兄你個2個野洗唔洗大"汁"個D呢?

師兄 如果買GP 有咩野要換?

引用:
原帖由 keitahiu 於 9-7-2011 00:40 發表

因為見佢係我睇到既GBB入面平又靚仔所以先想買~
咁師兄你個2個野洗唔洗大"汁"個D呢?
師兄,請你留意下。
原Kit只係14.5" MOE 版。
我砌好的實物,其實係換左好多野。
1) 12" Outer Barrel
2) Flash Hider
3) 牛牛PWS 110 骨
4) F Magpul PTS Sign
即係原本成份頭都不是原裝的。
原裝係甘的。
至於有無野要"汁",就真係砌到至知。

附件

Picture 8.jpg (37.83 KB)

9-7-2011 09:25

Picture 8.jpg

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 02:59 發表
師兄 如果買GP 有咩野要換?
要求唔高,無野要換,
打難左至換。

引用:
原帖由 RCman 於 9-7-2011 09:27 發表

要求唔高,無野要換,
打難左至換。
thx!如果要換 國產件可唔可以lei?

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 11:44 發表

thx!如果要換 國產件可唔可以lei?
邊D部份?點解要換呢?
份原裝負壓bolt唔洗換。
要換...可能係火控果part, 不過....換就換台仔好D,
國產,散買都唔平
我買過國產3 burst火控,公差好大.....唔汁裝落去...有問題。
SHS 件我換過.....大半年前係"依興趣"買過,$330左右....不過無貨好耐。
TAF 全鋼件都買過,係"西京"買$660....不過又係無貨好耐

引用:
原帖由 RCman 於 9-7-2011 11:54 發表

邊D部份?點解要換呢?
份原裝負壓bolt唔洗換。
要換...可能係火控果part, 不過....換就換台仔好話,
SHS 全鋼件我換過.....大半年前係"依興趣"買過,$330左右....不過無貨好耐。
TAF 都買過,係"西京"買$660 ...
thanks! 飛機打爛左換enegry ok ma?

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 12:03 發表

thanks! 飛機打爛左換enegry ok ma?
能量飛機我自己覺得ok, 前後買過三套。
買過最平係$95
有師兄介紹過一隻係YZH, 話幾好...不過我係鎗街都未見有

話時話...
個HAMMER點裝....之前裝過係一SET過既HAMMER SET, 佢比果SET既野同幅說明書差好遠...佢仲要用井井既說明書比WA用...我頂佢...

THX CHING><"

發新話題