發新話題

L85牛牛骨出左......

回覆 12# 的帖子

有"FOR AIRSOFT ONLY"在左邊前部份.

有無師兄做左 ** SA80 的改正後固定部件?  由於魚骨以GxG / ARxY 個數來做, 所以**個槍帶扣不合, 要執個骨位, 如不執位, 便要用GxG / ARxY 個槍帶扣啦.  後固定位問題是: 一. 要反方向裝, 用項果2粒螺絲上實槍管和固定扣, 但固定扣底和魚骨之間無空間上螺絲, 因**個護弓位無空間比佢.  另外魚骨和槍身是有大約3mm Gap.

附件

DD rail star sa80 04.jpg (13.04 KB)

12-7-2011 10:50

DD rail star sa80 04.jpg

引用:
原帖由 小子M 於 12-7-2011 10:42 發表
有無師兄做左 ** SA80 的改正後固定部件?  由於魚骨以GxG / ARxY 個數來做, 所以**個槍帶扣不合, 要執個骨位, 如不執位, 便要用GxG / ARxY 個槍帶扣啦.  後固定位問題是: 一. 要反方向裝, 用項果2粒螺絲上實槍管和固 ...
因為YYE, IXS都唔係真鐵結構,又唔係真數。
所以如果要裝骨,一係就等YYE自己出,一係就改個兩件YYE件的結構跟回真鐵設計,至可以直上牛牛骨。
至於果兩件野...一早有師兄畫好CAD圖自行比大陸廠CNC做好左,你找下YYE L85的文章就有見到點改法。

如果要執條骨至入到....我令可唔用。

引用:
原帖由 RCman 於 12-7-2011 10:48 發表

因為YYE, IXS都唔係真鐵結構,又唔係真數。
所以如果要裝骨,一係就等YYE自己出,一係就改個兩件YYE件的結構跟回真鐵設計,至可以直上牛牛骨。
至於果兩件野...一早有師兄畫好CAD圖自行比大陸廠CNC做好左,你找下 ...
謝謝師兄指點, 其實我都係等YYE自己出, 因為YYE出番比自己既野點都夾d, 正所謂比錢買時間, 如買條骨番黎要自己執係好費時.

真骨都裝唔到落 **

但可以直裝 GxG / ARxY

咩叫GxG / ARxY  數?

不如睇下真骨點上 ** 先

http://www.civiliangunner.com/cg ... p;extra=&page=1
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 12-7-2011 11:34 發表
真骨都裝唔到落 **

但可以直裝 GxG / ARxY

咩叫GxG / ARxY  數?

不如睇下真骨點上 ** 先

http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=43617&extra=&page=1
No No No....G&G要磨,要鑽...但Handguard就真上

另外, Sorry 套Kit,...吼開大咗,要用DIY方法補救..

回覆 21# 的帖子

但 ARxY 我試過直上 無野攪

係攪都只係前準星座磨下就攪掂

唔通 A1 同 A2 分別?
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 12-7-2011 13:14 發表
但 ARxY 我試過直上 無野攪

係攪都只係前準星座磨下就攪掂

唔通 A1 同 A2 分別?
A1係Army
A2係GG ....兩個牌子

回覆 23# 的帖子

Army A1 直抄 GG

即係GG A1 同GG A2 已經唔同 (推理中)
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 12-7-2011 15:49 發表
Army A1 直抄 GG

即係GG A1 同GG A2 已經唔同 (推理中)
師兄, 在 ARXY A1, 是否要將大田宫電插轉返細插才能裝到個後固定扣?

回覆 25# 的帖子

乜野叫"後固定扣"?
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 12-7-2011 19:05 發表
乜野叫"後固定扣"?
後槍帶扣?
Hybrid已死,MTP當道~萬歲!!

此東西用來固定魚骨和槍管及槍身部份. 小弟暫稱之為後固定扣, 都係有圖睇會好點.  對不起.

附件

12-7-2011 22:44

經過拗一拗個護弓(Star SA80), 終於上到後固定扣粒螺絲同魚骨, 從此魚骨會好穩陣.

[quote]原帖由 B20_hk 於 12-7-2011 11:59 AM 發表

No No No....G&G要磨,要鑽...但Handguard就真上
另外, Sorry 套Kit,...吼開大

點都要Thank's 銘C兄的DIY & 同大家分享

發新話題