26 12
發新話題

interview衰左=(

interview衰左=(

interview 試過唔少次 但係真係第一次in 得咁樣衰
感覺很失樂...

可能之前in親都係d細公司仔 表現一向好好
今次第一次見政府工 好彩朋友開口借suit過我著 如果唔係今日會更樣衰...
之前online填form以為只係填d考得好既落去就算 結果行行都要補番資料
跟住之前見工從來無人䏲我d成績單 結果全部無帶...
證書只係帶左最高學歴 原來全部都要
我張diploma仲要向英國果邊申報番... 以上全部要補交
interview 亦無好好準備 問正生書院同居民問題點解決 下屬請假批唔批 遲交文件點做好
全部都亂咁答 考官講埋出口話答得唔好有無補充
越答越差最後題關愛基金直頭啞左 只係識repeat條問題...
呀~~~~~~好失敗呀!
咁樣in法 考官肯定覺得我唔尊重佢添啦=(
希望佢地d remark 唔好影響到下次申請啦...
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

我之前都有見過政府工, 都係漏晒D CERT...不過佢比我後補...
應該唔會影響到下次申請既~如果要咁做紀錄既會做死佢地班員工架

我上次比人問D問題都幾奇怪
「知唔知有冇法例規定小巴一定要改行石油氣」
「你覺得校園驗毒呢樣野係邊個既責任」

努力吧! 加油!

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 阿芝 於 12-7-2011 10:58 發表
interview 試過唔少次 但係真係第一次in 得咁樣衰
感覺很失樂...

可能之前in親都係d細公司仔 表現一向好好
今次第一次見政府工 好彩朋友開口借suit過我著 如果唔係今日會更樣衰...
之前online填form以為只係填 ...
下次再努力! 面對第一次唔係人人都可以一take ok嗎!

are u interview "pc" ????

好明顯你果時係越in 越亂...

UNDER DEVELOPING

亂答唔緊要
最緊要啖定

no worries. 下次帶齊d野.

理論上你 resume 上有 同 之前填form 填左d咩 就要帶番o個d cert/ transcript做reference...

引用:
原帖由 boni 於 12-7-2011 11:48 發表
no worries. 下次帶齊d野.

理論上你 resume 上有 同 之前填form 填左d咩 就要帶番o個d cert/ transcript做reference...
証明我填form既時候我冇好好填.....
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 於 12-7-2011 11:44 發表
好明顯你果時係越in 越亂...
引用:
原帖由 hkncnc 於 12-7-2011 11:47 發表
亂答唔緊要
最緊要啖定
係...我初頭都好定架...
但係我講既工作經驗 我既專長等等
全部同我in既工作冇太大關係...
所以好似我有我講咁...夾硬拉d關係出來...

佢問好多條問題..
同我以往面對既都好唔一樣
所以越來越緊張....
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-7-2011 11:09 發表

下次再努力! 面對第一次唔係人人都可以一take ok嗎!
引用:
原帖由 nishi 於 12-7-2011 11:00 發表
我之前都有見過政府工, 都係漏晒D CERT...不過佢比我後補...
應該唔會影響到下次申請既~如果要咁做紀錄既會做死佢地班員工架

我上次比人問D問題都幾奇怪
「知唔知有冇法例規定小巴一定要改行石油氣」 ...
我都要補交番哂d文件~
不過...in成咁 補番都冇用.../_\

點都好 多謝你地既安慰..
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 terry_fan 於 12-7-2011 11:23 發表
are u interview "pc" ????
引用:
原帖由 josephlau 於 12-7-2011 12:04 發表

應該係 MC
唔好意思...咩野係PC?警察??
MC是什麼?
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 阿芝 於 12-7-2011 11:59 發表
係...我初頭都好定架...
但係我講既工作經驗 我既專長等等
全部同我in既工作冇太大關係...
所以好似我有我講咁...夾硬拉d關係出來...

佢問好多條問題..
同我以往面對既都好唔一樣
所以越來越緊張. ...
有冇關係都冇所謂
你睇下D政府官員經常九唔搭八
就知道「關係」並唔係重點

當汲取經驗吧

芝姐加油∼

26 12
發新話題