發新話題

女朋友話要讀書上大學 分手

我只能講 你就像個(男人)接受吧
你可以想想如果係你 你會唔會因為自己要讀書 為左自己有個美好的將來 放棄自己愛的人嗎?
他或你的美好將來是什麼阿? 講到呢度你應該明白到佢唔到愛你
當一個女人唔愛你的時候 分手 是什麼原因同理由都可以的
那你就只有接受 或 証明自己將來會活得比佢好

引用:
原帖由 七梨護風 於 16-7-2011 23:30 發表
細路,未结婚既條女唔係你既,真心既識三個月咪註册先囉
結咗婚都唔代表d咩,即使生埋仔,要變隨時都可以變………

引用:
原帖由 里安 於 16-7-2011 23:40 發表

老老實實,我眼見真係能夠高中行到大學到大家出黎做野既,只係得一對
Too many choices in university and in the society la...
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 16-7-2011 22:47 發表

Loop 一 Loop 先 ~

副學士 (陶傑)

大學不一定是學術自由的場所,還是戀愛轉型的金鐘中途站。

大學四年,本身是一個很現實的小社會。女生在第一年的上學期,通常都忙把本來的小男友甩走,自己進了大學, ...
個故事好正

引用:
原帖由 Anonymous 於 16-7-2011 22:44 發表
其實讀書同拍拖係咪真係唔可以並存
邊個讀書勁d?不如入到U 再溝返佢/串q佢

引用:
原帖由 carltam 於 17-7-2011 00:10 發表

個故事好正
陶生寫JOR有另一角度的

揚眉女子(陶傑)
「 大 學 生 時 時 跳 樓 , 用 手 機 在 女 廁 偷 拍 , 大 學 生 也 會 燒 炭 , 但 幾 時 聽 到 過 IVE 有 問 題 ? 」 這 是 你 在 大 快 活 對 小 男 友 Marco 講 的 一 番 勵 志 話 。
「 你 真 的 不 厭 棄 我 ? 」 他 目 有 淚 痕 : 「 我 以 為 你 考 進 了 Kong U , 你 就 會 跟 我 分 手 。 」
「 仔 , 」 你 放 下 手 中 的 冰 咖 啡 , 摸 摸 他 的 面 頰 : 「 你 一 定 行 的 , 將 來 如 果 你 唔 掂 , 我 養 你 。 」
他 會 考 成 績 一 般 , 進 了 職 訓 局 的 廚 藝 班 , 而 你 獲 得 Kong U 法 律 系 取 錄 , 一 般 情 侶 , 會 選 擇 在 這 時 分 手 。
但 你 偏 偏 不 。 今 天 , 你 剪 了 一 個 短 髮 , 塗 了 一 抹 淡 淡 的 口 紅 , 不 僅 為 他 打 氣 , 也 要為 自 己 作 一 個 莊 嚴 的 承 諾 : 不 論 在 學 術 的 前 途 上 如 何 分 道 揚 鑣 , 呢 條 仔 , 我 是 keep 定 了 。
為 什 麼 不 ? 中 七 考 試 只 是 中 途 站 。 今 天 , 我 們 在 九 龍 塘 下 車 , Marco 要 轉 車 了 , 他進 IVE , 向 荃 灣 和 荔 景 進 發 , 而 你 一 直 向 北 , 去 的 是 深 圳 或 北 京 。
廚 藝 是 一 門 很 實 在 的 行 業 , 看 看 英 國 的 占 美 奧 利 華 , 他 沒 有 學 位 , 還 成 為 國 際 偶 像, 相 反 , 華 爾 街 的 律 師 卻 很 多 , 一 個 招 牌 砸 下 來 , 都 能 壓 死 三 五 個 。
在 新 世 代 , 做 一 個 揚 眉 女 子 , 在 關 鍵 的 時 候 , 要 表 現 出 遠 大 的 眼 光 和 氣 魄 。 你 也 是很 現 實 的 人 , 不 , 把 浪 漫 留 給 愛 情 小 說 家 , 你 只 不 過 願 意 在 Marco 身 上 多 下 點 注 ,他 像 中 建 行 , 這 一 次 , 他 進 不 了 大 學 , 股 價 從 六 元 二 角 下 跌 到 五 元 四 , 但 他 不 只 這個 價 的 , 連 豐 都 有 一 百 一 十 元 , 對 待 Marco , 你 不 貪 多 , 看 三 十 元 。
他 受 到 很 大 的 感 動 , 嘴 唇 微 微 在 顫 抖 。 當 夜 你 們 到 IFC 看 《 蝙 蝠 俠 》 之 後 , 你 把他 帶 回 羅 便 臣 道 的 家 ─ ─ 爹 媽 咪 去 了 乘 郵 輪 , 你 們 在 黑 皮 沙 發 上 , 瘋 狂 地 做 愛 。
給 他 雪 中 送 炭 , 他 特 別 感 恩 , 舌 尖 嘴 唇 從 你 的 耳 尖 , 一 直 濕 濕 地 繞 到 腋 窩 下 。 他 一向 都 很 猴 急 , 這 一 夜 的 殷 勤 , 你 在 昏 黃 的 燈 光 看 見 , 他 是 帶 淚 奉 獻 的 。 當 他 的 嘴 唇碰 到 你 觸 電 的 部 位 , 你 挺 了 一 下 腰 肢 , 發 出 一 聲 流 水 沁 瀉 般 的 嬌 吟 … …
多 麼 完 美 的 一 夜 。 最 後 , 你 伏 在 他 胸 前 , 他 喘 息 。 不 , 你 不 會 撇 掉 他 , 因 為 他 為你 奉 獻 獨 一 無 二 的 歡 樂 , 但 這 一 點 , 你 不 會 告 訴 他 , 因 為 男 仔 不 可 以 寵 縱 。
「 到 我 Kong U 畢 業 那 天 , 我 要 你 為 我 親 手 燒 一 桌 晚 餐 , 為 我 慶 祝 , 好 嗎 ? 」 你 說 , 撫 摸 他 肚 臍 下 一 線 淺 淺 的 短 毛 。 他 的 眼 淚 流 下 來 了 。
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 17-7-2011 00:20 發表

揚眉女子(陶傑)
「 大 學 生 時 時 跳 樓 , 用 手 機 在 女 廁 偷 拍 , 大 學 生 也 會 燒 炭 , 但 幾 時 聽 到 過 IVE 有 問 題 ? 」 這 是 你 在 大 快 活 對 小 男 友 Marco ... ......多 麼 完 美 的 一 夜 。 最 後 , 你 伏 在 他 胸 前 , 他 喘 息 。 不 , 你 不 會 撇 掉 他 , 因 為 他 為你 奉 獻 獨 一 無 二 的 歡 樂 , 但 這 一 點 , 你 不 會 告 訴 他 , 因 為 男 仔 不 可 以 寵 縱 。
點解係"你"同"他"

附件

17-7-2011 00:27

師兄~唔係得罪或串閣下~
建議你面對現實好一點~
你前女友只不過用一個好簡單的借口分手後,再係u入面識過一個新....
呢d case 小弟見唔少,AL 放榜及Associate 剛開始後無耐幾個月....就是中學生分手高峰期....
x!!

引用:
原帖由 gtoray 於 17-7-2011 00:27 發表

點解係"你"同"他"
笑鳥

引用:
原帖由 hwtang 於 17-7-2011 00:20 發表

揚眉女子(陶傑)
「 大 學 生 時 時 跳 樓 , 用 手 機 在 女 廁 偷 拍 , 大 學 生 也 會 燒 炭 , 但 幾 時 聽 到 過 IVE 有 問 題 ? 」 這 是 你 在 大 快 活 對 小 男 友 Marco ...
完全變左style,不過都係好正
不過......現實無咩機會有

其實佢出年先考公開試
姐係出年先入u(入到既話)

引用:
原帖由 里安 於 16-7-2011 23:40 發表

老老實實,我眼見真係能夠高中行到大學到大家出黎做野既,只係得一對
我好多中學,或者小學同學,拍左十幾年拍,結埋婚生埋仔......

引用:
原帖由 gtoray 於 16-7-2011 22:48 發表
你覺得可以, 可能佢覺得唔得呢
又或者只係一個藉口同你分手

不過無論係兩者, 我都認為你應該瀟灑接受佢ge決定
不能認同更多!!

做一個瀟灑既男人....

引用:
原帖由 七梨護風 於 16-7-2011 23:30 發表
細路,未结婚既條女唔係你既,真心既識三個月咪註册先囉
結左都唔一定係
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題