發新話題

舊款 SIG SAUER 226 附件 DIY 製作

聞說八月中馬記出SIG226E2,一体匣加舊款鐵皮底匣...........祈待一家團聚

引用:
原帖由 RCman 於 17-7-2011 22:45 發表
成日睇師兄的作品,每次都係獲益良多
多謝師兄欣賞
但你應該是在我post中第一次寫野播

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 22:52 發表

多謝師兄欣賞
但你應該是在我post中第一次寫野播
係呀....師兄真係心水清

nice job!!!the parts form KJ and the unknown brand metal body?

師兄又一鉅獻!!
手工精美~佩服佩服~
唯一想問問於師兄既爆炸圖中,21號零件;
在玩具上應該係一粒裝飾件..
唔知有無方法固定唔走位呢?

引用:
原帖由 里安 於 17-7-2011 23:02 發表
nice job!!!the parts form KJ and the unknown brand metal body?
別人送的,我也不知是什麽產物,個盒又無寫
其實有無人知呢?我只知一定唔係加達...............因為幫人裝唔小加達身

引用:
原帖由 紗夢 於 17-7-2011 23:03 發表
師兄又一鉅獻!!
手工精美~佩服佩服~
多謝師兄捧場
21號我揾揾先

好正~!
如果要雞蛋挑骨頭
就係槍鎖銷可以再造窄d,咁就再靚d

附件

17-7-2011 23:29

引用:
原帖由 紗夢 於 17-7-2011 23:03 發表
師兄又一鉅獻!!
手工精美~佩服佩服~
No:21件零件說也奇怪,成個身都ok唔洗點汁,汁都汁KJ件算,21個個零件我覺個間廠做細左,但我無痴死,因為粒野有內組件頂住,需然細左好多,但唔會跌出泥,所以小弟由得佢

引用:
原帖由 marc 於 17-7-2011 23:17 發表
解槍鎖銷可以再造窄d,咁就再靚d
係呀師兄 我都會再搞,應該汁到下面條軸有1/15半圓凸出泥就岩岩好
不過小弟想等埋226E2隻鐵皮匣底先再汁

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 23:26 發表

係呀師兄 我都會再搞,應該汁到下面條軸有1/15半圓凸出泥就岩岩好
不過小弟想等埋226E2隻鐵皮匣底先再汁
我比較懶,聽其他師兄講用tanaka 嘅 takedown lever 小改直上

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 23:21 發表

No:21件零件說也奇怪,成個身都ok唔洗點汁,汁都汁KJ件算,21個個零件我覺個間廠做細左,但我無痴死,因為粒野有內組件頂住,需然細左好多,但唔會跌出泥,所以小弟由得佢
其實係小弟多事
其實師兄一早知道吧!
因為我見師兄之前一路砌時裝果粒零件仔既角度正確,
可是後來完工時既角度卻不一樣了,所以問問師兄果粒零件係咪會走位,有無得痴死..
因為睇過好多實槍既相,似乎個條pin一定係依個位置

經常係其他台見過好多師兄好有財力換哂好多真槍配件落去,係好有型,
但係卻無用到心,求其亂咁裝依粒零件

引用:
原帖由 marc 於 17-7-2011 23:35 發表

我比較懶,聽其他師兄講用tanaka 嘅 takedown lever 小改直上
多謝師兄指點
我又可以去揾下TANAKA226 D 野試下,THANK YOU師見

引用:
原帖由 紗夢 於 17-7-2011 23:42 發表

其實係小弟多事
其實師兄一早知道吧!
因為我見師兄之前一路砌時裝果粒零件仔既角度正確,
可是後來完工時既角度卻不一樣了,所以問問師兄果粒零件係咪會走位,有無得痴死..
因為睇過好多實槍既相,似乎個條pi ...
我第一次裝佢成日跌出泥,我用半滴螺絲胶點住,之後甩左
真鐵條芯穿住板機,兩邊有小坑,是藏其中一條直線彈弓,照睇圖應該可以掉轉安裝的,當一字螺絲旋轉推開鎖彈弓就可以拆出板机

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2011 23:48 發表

多謝師兄指點
我又可以去揾下TANAKA226 D 野試下,THANK YOU師見
You are welcome~!
我反而想知個手抦上呢套話真品對應嘅PGC Gen2 226 金身要點汁?(由介子仔睇出係PGC Gen2)
因此小弟支Prime 228 上真抦都要汁 ,都不是真品對應......

發新話題